Beskytt huden mot vårsolen

06.04.2017

Etter en lang vinter kan huden få sjokk i møtet med sterk sol. Slik møter du finværet uten at huden må lide.

Hudlege Xiaotong Li ved Volvat anbefaler å beskytte huden i ansikt og andre eksponerte partier, spesielt hvis man er på lange turer eller sitter i solveggen.

- Små endringer kan ha stor betydning for fremtiden, og derfor er forebygging veldig viktig, understreker hudlegen, som også anbefaler å bruke dusjoljer uten såpe og fuktighetskrem, slik at man ikke får tørr hud og problemhud.

Klikk her for å lese mer om Volvats tilbud på hudbehandling

Hvis man ikke tåler sol, er det lurt å utføre behandlinger for å klargjøre huden. Lysbehandling med smalspektret UVB er effektiv som forebyggende behandling for pasienter med soleksem. Behandlingen bør starte en måned før soleksponering.

- Hvis huden herdes før avreise, får man et bedre og tryggere utbytte av solingen, understreker legen.

Bredt tilbud

Volvat er opptatte av å tilby alle behandlingsformer, uavhengig av tid og kostnader. I tillegg til solrelaterte problemer tilbys hjelp med andre typer hudplager ved blant annet frysebehandling, kirurgi og fotodynamisk behandling. Volvat behandler alle typer hudkreft etter anerkjente metoder.

I tillegg hjelpes både unge og voksne som er alvorlig plaget med kviser, for eksempel på rygg og bryst. – Flere har gjerne prøvd ulike behandlinger hos fastlege som ikke har fungert, og trenger ofte en tablettkur som bare hudleger kan skrive ut.

Hos Volvat får man også effektiv laserbehandling av overfladiske blodårer i ansikt og på ben, pigmentflekker og fjerning av tatoveringer.

Rask og riktig behandling

For Volvats hudspesialister er kvalitet og kunnskap viktige stikkord for en trygg og effektiv behandling.

Med flere spesialister på jobb samtidig, kan man få flere vurderinger av et evt. vanskelig tilfelle, og dermed sørge for en korrekt diagnose så fort som mulig. Volvats fokus på tverrfaglighet gjør at man raskt henter inn hjelp fra andre fagfelt ved behov. Pasientene kommer først inn til en konsultasjon, og får ofte umiddelbar behandling hvis det trengs.

– Det er viktig å stille riktig diagnose, fordi noen ganger kan en flekk være noe annet enn det kan se ut som ved første øyekast. Mange får feil be-handling, men våre spesialister er opptatte av å gi den riktige diagnosen, forteller hudlege Xiaotong Li.