Erfaring gir trygghet

13.03.2017

Bjørn Tore Haga har jobbet 16 år som overlege innen plastikkirurgi både på offentlige- og private sykehus. Det gir ham en trygghet i jobben som er spesielt viktig for pasientene.

Får telefonnummeret til overlegen

På Volvat Medisinske Senter i Ulriksdal i Bergen får Bjørn Tore Haga inn pasienter som hovedsakelig ønsker kosmetisk behandling, enten i form av øyelokksoperasjon, ansiktskirurgi, ulike former for brystkirurgi, fettsuging eller bukplastikk. Dette er operasjoner som mange har tenkt nøye på over lang tid og som gjør at de kanskje vil få det bedre med seg selv. Det Haga ofte erfarer er at pasientene er opptatt av er hvem som skal utføre behandlingen.

– Jeg opplever at de som skal få en kosmetisk behandling ønsker en erfaren kirurg. Jeg er innstilt på å gjøre det beste for mine pasienter, både før under og etter operasjon, sier han.

Selv om det er veldig lav risiko for komplikasjoner ved kosmetiske operasjoner, gir Haga alle pasientene sitt private telefonnummer etter operasjonen, slik at vedkommende kan ringe om det skulle være noe.

Nøye gjennomgang

Bjørn Tore Haga jobber både på Volvat Medisinske Senter og på Haukeland universitetssykehus. Jobbene utfyller hverandre godt da han gjør ulike plastiske inngrep på de to sykehusene.

– Jeg jobber kontinuerlig med faget og mengdetrening er det som må til for å få mye erfaring, sier han og fortsetter: – Erfaring er med på å sikre at det blir best mulig resultat. Ved alle operasjoner på Volvat har man først en konsultasjon med kirurgen om hva som skal skje i forkant, under- og etter operasjonen. Her går man gjennom inngrepet og diskuterer for eksempel hvilke proteser som skal settes inn hvis det gjelder brystforstørrelse. Det er viktig både for Haga og pasienten at begge er inneforstått med hva som skal gjøres og hvilket resultat som kan forventes. Alle kontroller etter operasjon er gratis, da Volvat synes det er viktig å ivareta pasientene på en best mulig måte. De har også egen vaktberedskap som pasientene kan benytte seg av hvis noe skulle skje etter et inngrep.

Musikk på operasjonsstuen

Bjørn Tore Haga skulle egentlig ikke bli lege, men fikk smaken på det likevel da han i sin ungdom jobbet som portør. At hans far og søster er plastikkirurger har nok også påvirket ham. Helt siden 1989 har han jobbet for Volvat. I løpet av så mange år skaper man noen vaner som kommer godt med. Haga gjennomfører alle sine operasjoner med musikk på høyttaleranlegget, enten det er jazz, pop eller rock.

– Jeg har en teori om at jeg presterer best med musikk på operasjonsstuen. Da jobber de to hjernehalvdelene godt sammen.

Haga er glad i å jobbe med mennesker, og liker den effektiviteten og forutsigbarheten som kjennetegner Volvat.

– Her kan jeg jobbe veldig presist og snakke direkte med pasienten om hva som fungerer og ikke fungerer. Det er med på å skape den tryggheten som pasientene er opptatt av når de skal gjøre kosmetiske inngrep, avslutter han.

Foto: Ingvild Festervoll Melien

 

Plastisk kirurgi ved Volvat

Brystforstørrelse med silikon 

Brystreduksjon 

Brystløft

Fettsuging

Bukplastikk / mageplastikk

Neseoperasjon (neseplastikk)

Tunge øyelokk

Poser under øynene

Pris på plastisk kirurgi

Oversikt over Volvats tilbud innen plastisk kirurgi

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

Merk at tilbudet kan variere fra senter til senter.