Ny motivasjon!

30.06.2016

Mitt navn er Carl Roger Kristiansen. Jeg er 46 år, bor i Oslo, og jobber i SAS på Gardemoen. Jeg sikter mot å fullføre halvmaraton under årets Oslo Maraton! 

Dette er ett av mine delmål på vei mot en livsstilsendring.

Foto: Camilla Andersen

For et par uker siden var jeg hos Volvat sin dyktige kliniske ernæringsfysiolog Janne Antonsen for kostholdsveiledning. Janne gav meg en pekepinn på hva et godt og sammensatt kosthold innebærer slik at jeg skal kunne prestere bedre på trening.

Janne snakket om tallerkenmodellen, og jeg fikk en påminnelse på hvor viktig det er å få i seg alle næringsstoffene og variert kost.
Dette verktøyet tar jeg med meg videre inn i hverdagen når jeg skal planlegge måltidene.

 

Jeg fikk god informasjon om restitusjon og forslag til hva jeg kan spise før og etter trening.
I tilleg gjorde Janne målinger med kroppsanalysemaskinen og målte mageomkrets. Jeg fikk da greie på min kroppsammensetning i muskelmasse og fettprosent, og hva som må til for å få ytterligere effevt.

Jeg har også vært hos fysioterapeut og trener Christine Lundkvist. Der gjennomgikk vi en intervalløkt med fokus på fart. Jeg fikk en bevisstgjøring på hvordan jeg skal trene mest mulig effektivt frem mot Oslo Maraton. Nå er det slutt på “lapskausøkter” og fokus på kvalitet fremmover, og jeg skal skrive treningsdagbok.
Timene hos Volvat er viktig påfyll for meg. Selvom mye av dette ikke er ny kunnskap, er det mye som kan gå i glemmeboken i en travel hverdag.
Jeg føler nå at min motivasjon og treningsglede er bra og jeg gleder meg til tøffere trening og bedre planlegging på kostholdet gjennom sommeren!!

- Carl Roger

 

 ----------------------------------------------