Volvat: Alltid til hjelp i 30 år

13.01.2017

Volvat er en moderne privat helseaktør med snart 30 års fartstid. Med et bredt spekter av tilbud og fokus på moderne medisin og forebyggende tjenester, er kjeden et trygt supplement til det offentlige helsetilbudet både for syke og for friske personer som vil ta vare på helsen sin.

Volvat ble etablert i 1985 av Jens Moe, samme ildsjel som også startet Norsk Luftambulanse. I dag har Volvat to medisinske sentre i Oslo og i Bergen, Fredrikstad og på Hamar – alle sentralt lokalisert. Volvat på Majorstuen i Oslo og senteret i Bergen har sykehusstatus, og alle kirurgiske avdelinger er ISO-sertifisert.

Kort ventetid

Fokuset på å gi medisinsk behandling av topp kvalitet har hele tiden gjennomsyret arbeidet til helsepersonellet på Volvats sentre. Tilbudet strekker seg fra legevakt til kirurgiske operasjoner med innleggelse, og Volvat har satt kort ventetid i system. Det skal ta kort tid å få time, og det skal ta kort tid å få svar.

Du kan bestille time direkte hos spesialist uten henvisning om du trenger undersøkelse, behandling eller operasjon. På den måten får du raskt hjelp, og slipper å tynge lange perioder av livet med helseproblemer.

Ta grep om egen helse

Volvats tilnærming til helse er annerledes. Målet er ikke bare å gjøre deg frisk når du er syk – men å holde deg frisk.

For å nå dette målet tilbys en rekke forebyggende tjenester og årlige, grundige helsekontroller som gir deg økt trygghet og muligheten til å ta grep om din egen helse.

Hos ernæringsfysiologen kan du få kostholdsråd, og hjertespesialisten gir deg en vurdering av hjertehelsen. Psykologteamet hjelper til med alt fra stresshåndtering til spiseforstyrrelser, og Volvats fysioterapeuter gir forebyggende råd både til privatpersoner, idrettsutøvere og bedrifter.

Medlemskap gir prioritet

Alle kan benytte seg av Volvats tjenester, men mange foretrekker å inngå medlemskap, noe som gir 20 % rabatt på alle medisinske tjenester (opp til 1000 kr per besøk). Det gir prioritert tilgang til alle medisinske tjenester, og en rekke andre fordeler, for eksempel tilgang til Helsetelefonen 02401 hele døgnet hele året. Som medlem skal du være trygg på at du får riktig hjelp når du trenger det.

Medlemskapet kan benyttes hos alle legesentrene i Volvat-gruppen, og kan inkluderes med årlig helsekontroll. Barn under 20 år inkluderes i foreldres medlemskap og har de samme fordelene som andre medlemmer.

Ring hvis du er i tvil

Samarbeidet med Helsetelefonen gir Volvats medlemmer mulighet til å ta kontakt med den medisinske rådgivningstelefonen når som helst. Ofte kan det være vanskelig å selv vurdere om lege skal oppsøkes. Hos Helsetelefonen får du råd fra erfarne sykepleiere. De fleste som henvender seg dit er usikre på om de skal oppsøke lege med sine plager eller spørsmål, og da leder sykepleieren deg gjennom en strukturert spørsmålsrekke som gjør det mulig å vurdere de aktuelle symptomene. Helsetelefonen er ingen akuttberedskap, og i situasjoner der du trenger øyeblikkelig hjelp skal du ringe 113.

Enten du velger å bruke Volvat fast eller når det ordinære helsetilbudet ikke strekker til, er Volvats løfte å alltid gi deg best mulig hjelp.