Volvat i Nyhetskanalen/TV2


De fleste tenker nok på prostata og prostatakreft når de hører ordet urolog, men fagfeltet urologi dekker så mye mer enn dette.

En som har svært lang erfaring på området er Svein Hassellund, spesialist i urologi som til daglig jobber ved Volvat Nationaltheatret. Han er opptatt av at vi må jobbe for å avmystifisere og ufarliggjøre urologiske undersøkelser hos menn, slik at terskelen blir lavere blant disse når det gjelder å oppsøke urolog.

- De fleste menn vil oppleve at de har kviet seg unødvendig. Mange av dem kommer til meg med problemer som kan løses relativt enkelt, men som kan være meget belastende å la forbli ubehandlet, sier Hassellund. Han nevner blant annet problemer knyttet til uønsket barnløshet, trang forhud, ereksjonsproblemer og vannlating. Dette er blant de vanligste årsakene til at menn søker hjelp hos urolog, men Hassellund skulle gjerne sett at de ikke ventet så lenge med å ta kontakt.
Mulighetene for behandling innenfor fagfeltet urologi er mange, og prognose er ofte svært gode.

I februar 2016 ble Hassellund intervjuet av TV2 Nyhetskanalen. I intervjuet fokuseres det blant annet på prostata, prostatakreft, PSA-verdier og generelle underlivsplager hos menn, på bakgrunn av undersøkelser som viser at fire av ti menn ikke har vurdert å sjekke seg for prostatakreft.

 

Du kan se nyhetsklippet her (TV2's nettsider)

 

Volvat tilbyr urologi ved disse avdelingene:

 

Les mer om urologi ved Volvat her