Marias mål!

22.05.2015

Jeg heter Maria, jeg er 41 år, kommer opprinnelig fra Romsdal, fra en liten bygd utenfor Molde som heter Nesjestranda.

Nå har jeg bodd i Oslo mere enn halve livet, så Oslo har blitt min by, dette føles som hjemme.

Og nå har jeg satt meg et viktig mål: deltakelse i Oslo Maraton 2015!

Jeg har 4 barn i alderen 6-16 år. Jeg er interiørdesigner og driver min egen virksomhet sammen med en kollega. I Divine Design by Cornelia og Maria AS jobber vi med renovering og innredning av private boliger og feriehus mm. (www.divinedesign.as)

Jeg elsker jobben min, familien min og livet med venner.

Og så er jeg glad i trening, kanskje først og fremst i resultatet treningen gir, og ikke minst følelsen av at kroppen fungerer. Men jeg er ingen treningsnarkoman.

Tidsklemma gjør at trening mange ganger må utgå, jeg liker det ikke, men jeg prioriterer alltid barna og jobben først. Når jeg trener er jeg på Sats, på skitur eller på løpetur i skogen.

Nå har jeg har blitt spurt av Volvat medisinske senter om å løpe Oslo Maraton, og bli veiledet frem mot løpet av deres fagpersoner. Volvat har topp kompetanse på trening, kosthold og livsstil, så dette hev jeg meg på! 

Jeg har lyst til å utfordre meg selv og jeg gleder meg til dette!

Føler meg veldig heldig da som får den veiledningen jeg trenger frem til et sånt mål. Jeg kjenner flere av de som skal involveres og jeg vet at det er meget kvalifiserte folk på alle områdene jeg skal innom.

Det blir gøy å se hva opplegget blir. Foreløpig har jeg bare fått en grov oversikt, så jeg vet ikke helt hva jeg har takket ja til.

Jeg gikk Birken på ski for to år siden, det er det eneste løpet jeg har gjort tidligere for å utfordre meg selv. Det var en god opplevelse. Kult at jeg nå har et nytt mål å forholde meg til. Akkurat passe ambisiøst og oppnåelig. Tror jeg satser på 10 km. ("En mil for Grethe"). Det er utgangspunktet. Så får jeg se om jeg blir bitt og avanserer til halvmaraton neste år… :-)

I de siste to ukene har jeg vært ganske slått ut av influensa. Det var tøffe greier altså! Jeg er jo nesten aldri syk (bank i bordet). Bra er det, men denne runden har vært en skikkelig knockout. Det betyr at jeg ikke kan trene om dagen, litt frustrerende, men vi får håpe at jeg snart er igang igjen.

Volvats opplegg begynner med helsesjekk og O2-testing mm, jeg får vente til etter vinterferien med O2 testing tror jeg, så jeg er mer fit for fight.

Jeg skal skrive en oppdatering hver uke om hva jeg trener, hvilke mål og delmål jeg får og hvordan jeg opplever oppgaven. Blir moro dette!

Følg Marias utvikling frem mot Oslo Maraton 2015 på disse sidene!

Les innleggene her: