Anton Langebrekke

Gynekolog
Volvat Majorstuen, Volvat Nationaltheatret

Anton Langebrekke er spesialist i gynekologi fra 1985 og har arbeidet som overlege ved gynekologisk avdeling i Sverige, Sentralsykehuset i Akershus (AHUS), Aker sykehus, Radiumhospitalet, Ullevål- og nå Oslo Universitetssykehus hvor han fortsatt arbeider.

Blant de sykdomstilstander han har jobbet mest med er ufrivillig barnløshet; ofte forårsaket av endometriose. Han regnes som en av de fremste ekspertene på endometriose i Norge. Dessuten kirurgi ved blødningsforstyrrelser, cyster på eggstokkene, muskelknuter i livmoren, fjerning av livmor. Han har også betydelig erfaring i operativ behandling av blære-, rectum- og livmorfremfall.

Han er seksjonsoverlege for gynekologiske operasjoner og særlig fokus på endoskopisk kirurgi (kikkhullskirurgi-laparoskopi og hysteroskopi).

Han var pioner innen kikkhullskirurgi (laparoskopi og hysteroskopi) i Norge fra slutten av 1980 tallet og var med og dannet den europeiske foreningen for kikkhullskirurgi (ESGE). Han har en rekke internasjonale publikasjoner innen gynekologisk kirurgi.