Erik Ekker Solberg

Kardiolog
Volvat Majorstuen

Erik Ekker Solberg er spesialist i indremedisin og kardiologi og godkjent idrettsmedisiner. Den primære legeutdannelsen tok han ved Universitet i Oslo og Ullevål universitetssykehus. Senere har han arbeidet som indremedisiner og kardiolog ved Lovisenberg - og Diakonhjemmet sykehus.

Han har publisert > 120 vitenskapelige artikler også i ledende europeiske tidsskrifter og har skrevet 12 bok kapitler. Han er kjent professorkompetent og har holdt > 300 faglige foredrag, også mange internasjonale.

Solberg kan i utgangspunktet utrede alle former for hjertesykdom, men han har spesiell kompetanse på idrett og hjerter og er tidligere leder av den europeiske sportskardiologi gruppen og har sittet i styret av den europeiske gruppen(EACP) for forebyggende kardiologi.

Han er medforfatter på mange av de europeiske retningslinjene for sportskardiologi, er Fellow of European Society of Cardiology (FESC)og er redaktør av det prestisjetunge tidsskriftet European Journal of Cardiovascular Prevention.

Han leder arbeidsgruppe for forebyggende hjertemedisin, hjerterehabilitering og sportskardiologi i Norsk Cardiologisk Selskap. Stressmedisinske problemstillinger både klinisk og forskningsmessig har også opptatt ham.