Fot og ankelkirurgi

Fot og ankelkirurgi

Våre ortopediske kirurger kan hjelpe deg med behandling av skader og lidelser i fot og ankel.

Vi tilbyr avansert fot- og ankelkirurgisk vurdering og behandling, og har tett samarbeid med en ortopedi-ingeniør som er spesialist i fotsåler og fotterapeuter.

Våre erfarne ortopediske kirurger utfører mini-invasiv kirurgi, artroskopisk "kikkhull"-kirurgi, og andre nye teknikker, som gir en rask rehabilitering, og kortere perioder med krykkegang og sykemelding.

Med de nye teknikkene, er det ikke behov for store snitt, og i de fleste tilfeller ikke behov for bruk a gips eller avlastning.

Tilstander som kan behandles kirurgisk

Hammertå
Noen har feilstillinger i en eller flere små tær. Disse feilstilte tærne kan gi opphav til smerter og gnag, og i plagsomme tilfeller kan det være aktuelt å behandle disse kirurgisk.

Mortons tå
Som følge av gjentatt gnag eller press mot en nerve i forfoten, kan det i noen tilfeller oppstå en nerveknute, omgitt av betennelse og arrvev. Dette gir smerter i forfoten der hvor nerveknuten er lokalisert. Kirurgisk fjerning av nerveknuten er aktuelt i plagsomme tilfeller.

Hallux Valgus (skjev stortå)
Hallux valgus innebærer at stortåen er skjev og vinklet inn som følge av sprik mellom første og andre mellomfotsben. Det oppstår en kul på utsiden av stortåens grunnledd som gir smerter og gnag i sko.

Ankelskader og lidelser i ankel
Ulike skader og lidelser i ankelen kan gi smerter, hevelse og instabilitet. Vi har behandlingene som får deg fortere tilbake i form.

Noen ankeloperasjoner vi utfører:

 • Ankelartroskopi
 • Fotballankel
 • Ballettankel
 • Leddbåndskader i ankelen
 • Tibialis posticussyndrom
 • Peroneusluksasjon

Vår ortopediske avdeling har kun godkjente spesialister innen ortopedisk kirurgi. Våre kirurger utfører mange inngrep av samme type og har en erfaring som styrker deres faglige dyktighet.

I Bergen og Oslo har vi ortopeder med spesialutdannelse i fot- og ankellidelser.

Priser (Oslo)
 • Konsultasjon
  Fra 1 520,- (medlem)
  Fra 1 900,- (ikke medlem)

Til alle konsultasjoner tilkommer det materiell- og servicegebyr på 80 kr for allmenn- og barnelegebesøk og 150 kr for spesialistbesøk. Ved konsultasjon kan det påløpe ekstrakostnader som en følge av nødvendige undersøkelser og/eller prøver til laboratoriet. Vær også oppmerksom på at vi på enkelte tjenester har prispåslag på kveldstid (dvs. etter kl. 16), i helger og på helligdager. Ta kontakt med ditt Volvat-senter dersom du ikke finner prisinfo på tjenesten du ønsker.

Noen av våre medlemsfordeler:
 • 20 % rabatt på våre tjenester (inntil kr. 1000 pr. tjeneste)
 • Gratis tilgang til Helsetelefonen hele døgnet, hele året
 • Gratis medlemskap for studenter
Les mer om medlemskap