Praktisk info om Volvat Video

Helsetelefon, Volvat

Fremgangsmåten og systemkrav er uavhengig av om du skal ha en førstegangskonsultasjon, en oppfølgingstime eller en kartleggingssamtale med en av våre behandlere.

VIKTIG: I noen tilfeller er ikke en videokonsultasjon den optimale løsningen for deg som pasient. Derfor har vi på enkelte tjenester satt det som et krav at du som pasient må ha vært inne til en førstegangskonsultasjon før man kan ta i bruk Volvat Video. Dette er også noe som kan avtales direkte med din koordinator/behandler. Dersom det skulle vise seg underveis i konsultasjonen at det mest forsvarlige rent medisinskfaglig er å sette opp en fysisk konsultasjon i stedet, vil dette bli anbefalt. I så fall må det betales for begge konsultasjoner.

PRAKTISK INFORMASJON:

Vær oppmerksom på at invitasjonen til videomøtet blir sendt deg på mail fra Visiba, og ikke fra Volvat. Om du ikke mottar noe invitasjon fra dem kan du logge deg inn via denne nettsiden: https://no.visibacare.com/volvat

Møtet kan gjennomføres på din mobiltelefon, på nettbrett eller pc så lenge enhetene er koblet til internett og har integrert kamera og mikrofon, hvilket de fleste nyere enheter har. Du trenger WiFi eller 4G for at lyd/bilde skal kunne fungere optimalt.
Vi er opptatt av din sikkerhet, og derfor logger du deg på med BankID, enten via bankkalkulator eller BankID på mobil for å kunne benytte løsningen.
Det vil bli kjørt en funksjons/systemtest på din enhet før møtet starter. Test av bilde og lyd.
Vi er opptatt av at du beskytter deg selv og dine helseopplysninger, og anbefaler at du befinner deg i en skjermet situasjon uten for mye støy.
Etter videokonsultasjonen vil du motta en kort kundetilfredshetsundersøkelse som vi håper du vil ta deg tid til å besvare. Dette hjelper oss å bli bedre.
Volvat Videokonsultasjon er en trygg løsning for deg som pasient. Møtet er kryptert og vil ikke bli lagret på noen enheter. Våre behandlere fører journal direkte i vårt lukkete journalsystem, uavhengig av selve videoløsningen.

Dersom du skulle få problemer ber vi deg om å kontakte den koordinatoren som satte opp timen for deg. Kontaktinfo finner du nederst i informasjonsteksten.

FREMGANGSMÅTE:

  • Følg instruksjonene og linken som blir gitt i mailen fra Visiba. 
  • Pass på at du har god internettdekning.
  • Får du eller behandler problemer med oppkobling, vil vår behandler kontakte deg per telefon.
  • Vær oppmerksom på at inngående samtaler på telefonen din vil overstyre videomøtet. Når du avslutter telefonsamtalen, kobles du automatisk tilbake til videomøtet igjen.
  • Møtet blir ikke avbrutt selv om avsatt tid er ute. Pasient eller behandler må fysisk avslutte møtet.
  • Behandler takserer for timen etter at konsultasjonen er ferdig.
  • Betaling skjer ved at du får tilsendt faktura. Medlemmer får 20 % rabatt.
  • Dersom dere i løpet av videokonsultasjonen erfarer at det er behov for en fysisk konsultasjon på Volvat, må du uansett betale for videokonsultasjonen i tillegg til den fysiske konsultasjonen på Volvat.
  • Får du eller behandler problemer med oppkobling, vil vår behandler kontakte deg per telefon


Konsultasjoner som ikke er avbestilt senest 24 timer i forkant blir taksert med et gebyr pålydende 75 % av oppgitt pris. Avbestilling som avviker fra gjeldene regler, og som skyldes egen eller barns sykdom, må dokumenteres med sykemelding fra lege.

Dersom du etter å ha bestilt en videotime likevel ønsker å gjøre om denne til en fysisk konsultasjon eller en telefonsamtale, så ringer du din koordinator på telefonnummer som du finner nedenfor, så ordner vi dette. Gi også beskjed om du trenger å endre tidspunktet for konsultasjonen.

Kontaktinformasjon:

E- helsekoordinator Bergen - alle tjenester: 928 20 759

E- helsekoordinator Oslo - Psykolog og hudlege: 23 68 34 92

E- helsekoordinator Oslo - Overvekt og plastikkirurgi: 489 51 866