Kirurgisk avdeling

Kirurgisk avdeling i Oslo består av en poliklinikk og en sykehusenhet. 

Ved avdelingen utredes og behandles man for lidelser innenfor våre fagområder. Mange benytter seg også av våre spesialister for regelmessige rutinekontroller og andre forebyggende tjenester spesielt aktuelt innen gynekologi og urologi.

Volvat i Oslo har sykehuskonsesjon og denne er spesielt knyttet til driften ved vår avdelingen. Ved sykehusenheten har vi operasjonsstuer, postoperativ avdeling og en sengepost med enerom for pasienter som overnatter etter operasjon når det er nødvendig. Ved avdelingen arbeider ca. 80 personer – legespesialister, spesialsykepleiere og autoriserte helsesekretærer.

Vi tilbyr konsultasjoner, behandlinger og operasjoner innen følgende fagområder:

  • Ortopedi: omfatter lidelser muskel og skjelett. Våre ortopeder har god kompetanse innenfor lidelser i skuldre, hofter, knær, legg/føtter, hånd og rygg. Vi har også tilknyttet oss leger med spesialkompetanse innen  rygg – og håndkirurgi i tillegg til barneortopedi.

 

  • Behandling ved kronisk eller gjentatte bihulebetennelser (ballongdilatasjon).

 

  • Urologi: Vi kan tilby utredning, behandling og operasjon av de fleste lidelser i urinveier og genitalia. Avdelingen har en egen urologisk poliklinikk, hvor vi kan tilby nødvendige tilleggsundersøkelser i forbindelse med konsultasjon hos urolog. Mange menn over 50 år velger å benytte seg av muligheten til regelmessig prostataoppfølging. Spesielt kan det nevnes at vi tilbyr operasjon av godartet prostataforstørrelse med (grønn) laser og operasjoner til menn med lekkasjeproblematikk etter prostatakreft-operasjon.

 

  • Gynekologi: Våre gynekologer tilbyr utredning og behandling av kvinner i alle aldre. Mange benytter seg av muligheten til årlige rutine kontroller hos «sin» gynekolog. Gravide er også velkomne. Vi kan også tilby operasjon hos oss av svært erfarne og dyktige operatører.

 

  • Generell kirurgi: Våre spesialister utredning og operasjoner innen en rekke generellkirurgiske og gastroenterologiske  lidelser. Vi har høy kompetanse innen all brokk- og gallekirurgi samt anale lidelser. Våre kirurger fjerner også føflekker og andre «utvekster» samt behandler inngrodde tånegler.

 

 

 

  • Øre-nese-hals-lege: Våre erfarne kirurger opererer blant annet mandler, polypper, bihuler, neseskillevegger og snorkeoperasjoner. Operasjon av barn skjer etter nærmere retningslinjer ut fra alder.

 

Vi kan tilby konsultasjoner på dag og ettermiddagstid.

 

Velkommen til kirurgisk avdeling ved Volvat Majorstuen!