Permanent hårreduksjon

20.04.2017

Rita Holmberget er kosmetisk dermatologisk sykepleier ved Volvat Nationaltheatret. Vi tilbyr nå hårfjerning med Candela Gentlelase Alexandrite laser.

Alexandrite er regnet som den laseren som gir best resultater med færrest mulig behandlinger for alle hudtyper. Den fjerner raskt og skånsomt uønsket hårvekst på ansikt og kropp (eks. overleppe, hakeparti, armhuler, rygg / bryst, bikinilinje og legger / lår).

Behandlingen gir meget gode resultater etter få behandlinger og er forbundet med svært lite ubehag pga. laserens meget effektive kjølesystem med Cryo spray.

Hvordan virker det?

For å oppnå langtidsvirkende eller permanent hårfjerning er det nødvendig å ødelegge hårsekkene. Gjennom hudens ytterste lag absorberes lyset fra applikatoren av pigmentet i håret. Lyset omdannes til ca. 65 grader varme, som blir overført til, og ødelegger hårsekkene. Dette gjør at disse ikke kan produsere nye hår.

Behandlingen er kun effektiv på hår i vekstfasen (den anagene fasen), da disse fremdeles er festet til hårsekkene. Dette er den eneste av vekstfasene der hårsekkene har vekstceller. Ved å ødelegge disse, kan ikke hårsekkene reproduseres og nye hår vokse fram. Flesteparten av hårene befinner seg imidlertid i hvilefasen, og det er årsaken til at man trenger flere behandlinger.

Hvor mange behandlinger?

Normalt forsvinner ca. 60- 80% av synlig voksende hår for hver behandling. Dette er avhengig av hvor på kroppen hårene skal fjernes, hvor dypt hårsekkene sitter, hvor myke hår man har i utgangspunktet, hormonelle faktorer, og arvelige faktorer. Kliniske undersøkelser har vist at man oftest er fornøyd med 4-6 behandlinger for å fjerne 90% av hårene. Noen vil trenge ytterligere vedlikeholdsbehandlinger. Det er hår med melanin eller fargestoff som mest effektivt kan fjernes. Lysere hår er vanskelig å få bort, men spør oss. Noen vil se umiddelbare resultater, men ofte vil man ikke merke større forandringer rett etter den første behandlingen. Prosessen kan ta ca. 10-14 dager. Det bør være ca. 8 uker mellom de 2-3 første behandlingene. Etter hvert som det tar lengre tid for nye hår å vokse frem, bør man vente lenger. I prinsippet kan man vente så lenge man vil; hårsekkene som er ødelagt, er ødelagt.

Er det bivirkninger, og hva skal man passe på ved hårfjerning med laser?

For å kunne utføre en behandling, skal man ikke være brun. Man må ikke ha vært i solen, solet seg i solarium eller brukt selvbruningskrem de siste 4 ukene før behandling. Man skal heller ikke ha vokset, bleket eller nappet hårene i forkant av en behandling. Det er fordi at vi skal kunne beregne når hårene dine er i den anagene vekstfasen. Vi ønsker normale hårsekker under behandlingen. Vi oppfordrer til at man barberer eller klipper hårene dagen før man kommer til behandling. Da får lyset kortere vei ned til hårsekken og dermed får vi et bedre resultat.

Etter behandlingen skal man være forsiktig med sollys. Det behandlete området må ikke utsettes for sol de første 4 ukene etter behandlingen. Bruk høy solfaktor, som beskytter mot UVA og UVB stråler, dersom du utsetter huden for sollys!!

Har du spørsmål vedrørende kosmetiske behandlinger kan du sende en epost til rita.holmberget@volvat.no

Ring Volvat Nationaltheatret på telefon 23 68 25 00 for å bestille time hos Rita!