Struma/knuter i skjoldbruskkjertelen


Hvis du har fått påvist knuter i skjoldbruskkjertelen eller fastlegen din lurer på om du har struma eller kreftknuter i skjoldbruskkjertelen, er du velkommen til oss.

Hos Volvats spesialister i bryst- og endokrinkirurgi vil du få en komplett utredning med klinisk undersøkelse, ultralyd og eventuelt celleprøve av skjoldbruskkjertelen og stoffskifteprøver.

Du vil umiddelbart få svar på om vi mistenker kreft.

Senest etter en uke vil du få svar på om du trenger videre oppfølging, om du trenger operasjon hos oss eller må henvises til sykehus.

Hvis blodprøvene gir mistanke om stoffskiftesykdom, kan vi henvise deg til hormonlege (endokrinolog) for videre oppfølging.

Hvis du er blitt operert for kreft i skjoldbruskkjertelen og har oppfølging utenfor sykehus, kan vi også tilby kontroller hos oss.

I Norge har 50% av alle kvinner og 20% av alle voksne menn godartede knuter I skjoldbruskkjertelen. Disse kan vokse og gi symptomer som svelgvansker, kvelningsfornemmelse eller heshet. I enkelte tilfeller kan knutene eller struma bli kosmetisk skjemmende. Vi kan I disse tilfellene hjelpe deg med å avgjøre om du bør opereres.

 

Timebestilling

Bestill time online eller på tlf.: 22 95 75 00

Vil du bestille time til mammografi, kontakter du røntgenavdelingen på tlf. 22 95 75 27

Les mer om våre tjenester innen bryst- og endokrinkirurgi

 

Våre leger

 

Mammografi