Testing av maksimalt oksygenopptak

Testing av maksimalt oksygenopptak

Testing av maksimalt oksygenopptak (Vo2maks) er den beste testen for å måle kondisjonen din.

Tjenesten tilbys ved Volvat Majorstuen, i Oslo

Testen kan gjøres på både sykkel og tredemølle og brukes jevnlig av både toppidrettsutøvere, mosjonister og andre som ønsker et mål på sin fysiske form. Testen kan også brukes også for å sjekke om treningen din gir ønsket effekt. Generelt kan vi si at resultatet gir en indikasjon på egen form sammenlignet med gjennomsnittet for din alder og kjønn.

Om testen

Testen gjennomføres ved at man løper på tredemølle med stadig økende belastning til maksimal intensitet er oppnådd. Det er ca. 10 min oppvarming før selve testen som tar rundt 4-8 minutter. Testen kan gjennomføres på sykkel eller tredemølle.
Etter testen får man en gjennomgang av resultatet. Det blir samtale rundt trening og hensiktsmessige økter for å bedre oksygenopptaket, samt utskrift av rapporten. Hele seansen tar 45 minutter.

Forberedelser

Det anbefales at du forbereder deg på samme måte som før en hard treningsøkt. Du bør ikke trene hardt de siste to dagene, og du må ikke spise et stort måltid tett opp mot testen. Ta gjerne med eget pulsbelte om du ønsker å finne ut egen maks puls.

Pris- og kontaktinformasjon

På Volvat Majorstuen har vi et tverrfaglig team med fysioterapeuter, leger, legespesialister, ernæringsfysiolog mm. Testen gjennomføres av en fysioterapeut med utdanning innenfor treningsfysiologi.
Er det ønske og/eller behov vil du smidig og raskt kunne settes opp til konsultasjon.

Priser og bestilling

Vo2-max 30min: Kr 790,-
Vo2-max 60min med treningsveiledning: kr 1 320,-

Kontaktperson

Kontakt Tor Petter Lillebo Stormoen på telefon 99 58 52 45 eller be om å bli oppringt: