Barnløshet

Volvat utreder barnløshet. Vi tilbyr også behandling som refertilisering av kvinner som tidligere er sterilisert, men som har nytt ønske om graviditet.


barnløshet

Blir du ikke gravid?

Mange sliter med ufrivillig barnløshet. Ikke gå og slit med dine bekymringer, vi kan hjelpe deg med å kartlegge mulige årsaker til at du ikke blir gravid. Heldigvis vil de fleste få barnet de ønsker seg, men noen trenger litt hjelp på veien.

Ved undersøkelsen hos oss vil gynekologen spørre om sykehistorien og kartlegge menstruasjonssyklus nøye. Man gjør en gynekologisk undersøkelse med ultralyd for å se om man finner forhold som kan gjøre det vanskelig å bli gravid, f eks muskelknuter og polypper i livmoren.

Vi ser på eggstokkene. Er det mange eggposer eller ikke? Ofte må vi supplere med blodprøver, det blir tatt hormonprøver utfra kvinnens situasjon.

Har dere prøvd en stund å oppnå graviditet, kan det være lurt å ta med mannen til undersøkelsen, faktorer hos mannen spiller også ofte en rolle. Vi kan henvise han til sædundersøkelse.

Årsaker

Eggløsningsforstyrrelser er en viktig årsak til barnløshet. Hormonene kan påvirkes av blant annet stress, vektendring, trening.  Menstruasjonsmønsteret kan endre seg og eggløsningene utebli.

Alderen spiller en stor rolle, man vet jo at eggkvaliteten kan være dårlig til tross for regelmessig menstruasjon. Fra 35 års alder går eggkvaliteten ned, hos enkelte kan den også være dårlig før denne alder.

Egglederne kan være skadet. Dette hindrer sædcellene i  å nå egget. Klamydia er en av flere mulige årsaker til tette eggledere.

Endometriose gir nedsatt fruktbarhet, en del har denne tilstanden helt uten å være klar over det.

Muskelknuter, polypper og andre tilstander i livmoren kan medvirke.

Nedsatt sædkvalitet  kan gjøre at det tar lengre tid å bli gravid eller at man ikke blir gravid uten assistanse.

Vi vil gjerne hjelpe dere! Heldigvis er som oftest barnløshet en midlertidig tilstand, men det kan være en stor påkjenning å føle på usikkerheten. Behandlingen kan være alt fra medikamenter eller kirurgi til prøverør som vi skriver søknad til når alle undersøkelser og prøveresultater foreligger.

 

 

Bestill time hos gynekolog:

  • Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
  • Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
  • Bergen: tlf. 55 11 20 00
  • Fredrikstad og Moss: tlf. 69 30 23 00
  • Hamar: tlf. 62 55 35 50

 

 

 

Gynekologi ved Volvat

Volvat har gynekologer i Oslo, Bergen, Fredrikstad, Moss og Hamar. Det er vanligvis kort ventetid og du trenger ikke henvisning. Husk at tilbudet kan variere fra senter til senter.

3D ultralyd av gravide
Barnløshet
Blødningsforstyrrelser
Candida
Endometriose
Gravid utenfor livmor
Gynekologiske operasjoner
Humant papillomavirus (HPV)
Kontroll hos gynekolog (med celleprøve)
Hormonforstyrrelser
Klamydia
Kløe, svie og smerte i underlivet
Menssmerter
Menstruasjon
Overgangsalder
PMS (premenstruelt syndrom)
P-piller
Prevensjon
P-stav
Slyngeoperasjon ved inkontinens

Sopp i underlivet
Spiral
Spontanabort
Sterilisering av kvinner
Store blødninger under menstruasjon
Svangerskapskontroll
Ultralyd av gravide
Underlivskreft
Utflod
Vestibulitt og vaginisme
> Tilbake til forsiden for gynekologi