Hva bør du vite om solbeskyttelse?

29.06.2017

Michael Zangani er hudlege med utdannelse fra Universitetet i Oslo og har gjennom flere år vært tilknyttet hudavdelingen ved Rikshospitalet, som er landets største. Han har særlig kompetanse innen behandlingen av akne, aknearr og ulike former for hudkreft.

Her svarer han på ofte stilte spørsmål vi får fra kundene våre angående solbeskyttelse og bruk av solkrem.

1. Hvordan vet jeg at produktet jeg bruker er godt nok?

Man er nødt til å stole på leverandør og merke. Det finnes ingen sjekkliste for det.

2. Hvordan vet jeg at jeg har tatt på nok solkrem?

Man skal anvende håndfull mengde med solkrem som skal dekke hele kroppen.

3. Jeg har blitt solbrent, hvor farlig er det?

Jo flere ganger man blir solbrent, jo større fare for å utvikle føflekk-kreft. Dessuten får man også solskadet hud som kan være forløper for en "snill" form for hudkreft.

4. Jeg har fått pigmentforandringer i huden - kan jeg bli kvitt dem igjen?

Melasme er som regel av ukjent årsak men hormoner og sol kan ofte trigge det. Det anses som en kronisk hudforandring som kan residivere, dvs komme tilbake, tross behandling. Hovedbehandlingen er solkrem og eventuelt kremer som kan ta bort eller redusere dannelse av pigment.

5. Hvor ofte/når skal jeg bruke solkrem.

Man bør bruke solkrem annenhver time.

 

Er du opptatt av god hudpleie og vil vite mer?

Ved våre Cosmedical-avdelinger selger vi kremprodukter av høy kvalitet. Her vil du bli møtt av kunnskapsrike medarbeidere som kan hjelpe deg med å sette sammen gode kremprogram tilpasset din hud. Vi utfører også en rekke kosmetiske behandlinger, blant annet laserbehandlinger, injeksjoner og hårfjerning. Vil du vite mer om våre kosmetiske tjenester finner du god informasjon om behandlinger og tilbud ved ditt senter på www.volvat-cosmedical.no