Aknebehandling med antibiotika

Noen ganger er det ikke nok med lokalbehandling, eller det er for store partier å smøre daglig med krem eller gel. Da er medisiner i tablettform mer effektive.

Hvem kan få aknebehandling med antibiotika?

Dersom huden er betent, og ved moderat til uttalt (alvorlig) akne, anbefaler vi ofte antibiotika i tablettform. Noen supplerer også med kremer/gel.

Når ser man resultater av aknebehandlingen?

Antibiotikakuren varer oftest i minimum seks uker. En må være tålmodig når det gjelder effekten av medisinene, det kan ta opptil 2-4 uker før en merker effekt og det kan ta opptil 3 måneder før full effekt.

Det er viktig å huske på at all behandling i tablettform må brukes en god stund før en ser effekten av behandlingen. Det er også viktig å bruke fuktighetskremer for og ikke tørre ut huden.

Hvilken type antibiotika brukes mot akne?

Mest brukt i Norge er Tetralysal (Lymecyclin), som er et bredspektret antibiotikum. Den brukes ca. i 3 måneder av gangen, noen ganger enten lengre eller kortere, alt etter hvor god effekt den gir. Denne kuren kombineres ofte med en lokalbehandling i tillegg. Mest brukt er da Epiduo.

Hva er vanlige bivirkninger av antibiotika mot akne?

Vanlige bivirkninger er kvalme og urolig mage. Disse bivirkningene varer ofte kun en kort periode. Soppinfeksjon i skjeden kan forekomme hos kvinner, det kan behandles med Canesten vagitorier (reseptfritt). Soling må unngås, da det kan gi kraftige hudreaksjoner hos noen.

Høy solfaktor er viktig om sommeren og du kan ikke være gravid mens du går på kurene.

Volvats hudleger er eksperter på akne

Dersom du plages av kviser bør du snakke med en hudlege. Våre dyktige hudleger har lang erfaring i behandling av akne. Vi har kort ventetid, og du kan raskt komme i gang med effektiv behandling. Vi tilbyr også videokonsultasjoner, hvor du raskt og effektivt får hjelp på nett.

Bestill time om akne hos hudlege eller les mer om behandling av akne