Hudkreftdagen 2019 - Ta hudsjekken!

Hudkreftdagen: Føflekkontroll til kr 345,-

Nordmenn kommer for sent til undersøkelse med sine kreftrammede føflekker, derfor er vi i verdenstoppen i dødelighet av føflekkreft. Dette må det bli slutt på, sier hudlege Xiaotong Li i Volvat Medisinske senter.

Vi er nå fullbooket 22. mai!

Det synes vi er bra. Fikk du ikke time 22. mai og har behov for å sjekke dine føflekker? Da anbefaler vi å bestille time en annen dag hos oss eller hos din fastlege.

På hudkreftdagen, 22. mai tilbyr derfor våre erfarne hudleger sin kompetanse og gjennomfører undersøkelse til kun 345 kroner.

Bestill time for føflekkontroll

Spørsmål/svar om Hudkreftdagen 2019

Hva koster tilbudet?

Du betaler en egenandel på kr 345. Hvis det er mistanke om føflekkreft kan du raskt få en ny time eller vi henviser deg videre til det offentlige.

Hva hvis det ikke er noe tilbud i nærheten eller det er fullbooket der du bor?

Hvis du har en mistenkelig føflekk, bør du da kontakte fastlegen.

Hvem kan få sjekket føflekkene på Hudkreftdagen?

Først og fremst den som har en føflekk som har forandret seg mistenkelig. Det er et begrenset antall timer som tilbys, og «førstemann til mølla»-prinsippet gjelder. Tilbudet gjelder i Oslo, Bergen og Fredrikstad.

Hvordan sjekke om du er i risikogruppen?

Ta føflekk-testen her
Hvis én føflekk forandrer form og farge kontakt en av våre hudleger eller din fastlege.

Hva er Hudkreftdagen?

Det er en aksjon som hudleger i over 30 land i Europa er med på. Volvat synes tiltaket er viktig og ønsker å bidra til å sette fokuset på hudkreft.
Hvorfor synes Volvat at Hudkreftdagen er viktig?
Norge er i verdenstoppen når det gjelder forekomst av føflekkreft, og på topp i Europa når det gjelder dødelighet av sykdommen. Føflekkreft er den kreftformen som øker mest i Norge. Aksjonen skjer for å få oppmerksomhet om hvordan hudkreft kan forebygges, og oppdages tidlig. De fleste tilfeller kan unngås ved mindre eksponering for stråling fra sol og solarium, bruk av dekkende klær og tilstrekkelig solkrem.

Kan jeg ta opp andre hudproblemer?

Tilbudet på Hudkreftdagen gjelder kun undersøkelse av føflekker, men du er hjertelig velkommen til snakke med oss alle andre dager.

Hvorfor er det en nedre aldersgrense på 25 år?

Føflekkreft er veldig sjelden hos dem som er under 25 år. De fleste som får sykdommen er 50 år og eldre. Er du under 25 år og har en mistenkelig føflekk som har endret seg, kontakt fastlegen din eller bestill time hos oss på volvat.no.

Ønsker du en føflekk-/hudsjekk?

Bestill hudsjekk hos våre dyktige hudleger her