Blodårer i ansikt/på ben


Overfladiske blodårer i ansiktet behandler vi med vår Harmony eller Cynergy-laser, som er en Nd:Yag laser for de synlige karene, PDL eller IPL for mindre rød kar og for forbedring av rødmussethet .

Kombinasjonen har vist seg å være svært effektiv til denne formen for behandling. Også litt større vener kan behandles med effektivt med Harmony/Cynergy-laserene. Man trenger som regel 1-4 behandlinger, avhengig av blodårenes tykkelse.  Intervall på 4-6 uker mellom behandlingene.

Har du sjenerende blodårer under øynene brukes en laserbehandling kalt Harmony/Cynergi for å redusere disse. Avhengig av størrelsen på blodårene brukes forskjellige lasere bølgelengder for å redusere blodårene.

Overflatiske blodårer på bena er betydelig vanskeligere å behandle med laser, men i de fleste tilfellene (ca. 80%), går det svært bra. Men det kreves som regel 3-4 behandlinger. Behandling av blodårer på bena kan også kombineres med såkalt sclerosering, dvs. at man sprøyter et spesielt stoff som koagulerer årene.  Laserbehandling av blodårer på bena kan være litt smertefullt. Man behøver ikke å gå med støttestrømper etterpå, men det må man imidlertid ha på noen dager dersom man scleroserer.Har man åreknuter, bør dette behandles først.

Denne behandlingen fungerer bra for de fleste med overfladiske blodårer, men for enkelte er det ikke like god effekt. Det er en forutsetning at behandlingen gjentas min 3 ganger med en intervall på ca 6 uker.

Har man diffus rødme i ansiktet, dvs. ikke-isolerte, synlige blodårer, bruker vi en annen type lysbehandling, nemlig IPL. Denne behandlingen må gjentas ca .2-3 ganger med 4 ukers intervall.

Ved behandling av kar er det viktig og unngå aktiv soling i 4-6 uker før og etter behandling. Blodfortynnende medisiner må i samråd med pasientens fastlege kuttes ut minimum 3 dager før behandling, høyt inntak av c og e-vit siste døgn bør unngås.

 

Vi har kort ventetid

Bestill time

Tjenesten tilbys ved

  • Volvat Oslo - Majorstuen

Vi har kort ventetid

Bestill time