Mensendieck Trening

Denne treningsformen tar utgangspunkt i menneskets evne til å ivareta egen helse. Gjennom instruksjon og trening lærer du gode bevegelser som tar vare på kroppen din, reduserer tretthet og smerter, og som du kan ha nytte av både i arbeid og fritid.


Mensendieck trening passer for alle aldre, uavhengig av treningsbakgrunn. Treningen inneholder øvelser for både stabilitet, styrke, fleksibilitet, koordinasjon, balanse og pust. Du lærer å kjenne på forholdet mellom spenning og avspenning, og hva du selv kan gjøre for å lindre og forebygge plager i muskler og skjelett.

Mensendieck

Velkommen til nytt gruppetreningssemester - våren 2017!

Klikk her for å se timeplan

 
PÅMELDING:

Mail: mensendieck@volvat.no

Telefon: 23 68 34 80 eller 23 68 25 00

SMS: 45 40 08 99

Vi holder til sentralt på Nationalteateret i Stortingsgaten 30 og på Majorstuen i Borgenveien 2a. Vi tilbyr formiddag, ettermiddag- og kveldsgrupper. Vi har også gruppetrening ute i bedrifter.

MENSENDIECK TRENING:

Mensendieck trening øker kroppsbevissthet, -kontroll og dynamisk stabilitet. Gjennom aktive bevegelser/øvelser og veiledning erfares hensiktsmessig kroppsbruk og forholdet mellom spenning og avspenning. Mensendieck trening er uten musikk for å ha økt fokus på læring og opplevelse av kroppskontroll og kroppsbevissthet.

Mensendieck trening baserer seg på grunnleggende mensendieck-øvelser. Timen tilpasses deltakerne og fysioterapeuten veileder i alternative øvelser dersom noe ikke lar seg gjennomføre. Passer for alle aldre uansett treningsbakgrunn. Fint som et supplement til annen trening eller som oppfølging etter behandling.

Flere av gruppene er videregående Mensendieck trening og baserer seg på en videreføring av grunnleggende mensendieck-øvelser / trening og stiller økt krav til balanse, stabilitet og koordinasjon. God kroppsbevissthet og kontroll er en forutsetning. Disse timene passer for deg som ønsker en større utfordring av koordinasjon og balanse, med erfaring i Mensendieck trening.

Timen varer i utgangspunktet i 50 minutter og avsluttes alltid med avspenning. Alle grupper instrueres/ledes av mensendieck utdannede fysioterapeuter, noe som sikrer en faglig trygghet for deltakerne og mulighet for råd og veiledning.

Våre gruppeansvarlige hjelper deg å finne Mensendieck gruppen som passer for deg.

STYRKETRENING:

En tyngre time til musikk med styrkeøvelser for kroppens store muskelgrupper. Maks 6 i hver gruppe.Timen stimulerer til økt muskulær utholdenhet; dvs relativt lette vekter men mange repetisjoner. Passer fint for deg som ønsker en større utfordring med fokus på styrke.

STRESSMESTRINGSGRUPPE:

Maks 6 deltakere Passer for deg som ønsker å lære å mestre stress i din hverdag gjennom en fysisk og praktisk tilnærming.

Fokus på bevissthet og tilstedeværelse. Instruktøren er psykomotorisk fysioterapeut.

Les mer her (PDF)

 
BEVEGELSE OG BEVISSTHET:

Maks 6 deltakere. Passer for personer som ønsker å utvikle trygghet og bevissthet om egne ressurser i en liten gruppe. Vi jobber konkret og praktisk med bevegelse. Gruppetilbudet bygger på prinsippene i psykomotorisk fysioterapi. For nye deltakere er det nødvendig med en individuell time med den psykomotoriske fysioterapeuten, for å sikre best mulig ivaretakelse og individuell tilpasning i gruppen.

Les mer her (PDF)

 

PRIS:

Mensendieck gruppetrening. Man betaler for et semester av gangen fra den dagen du begynner. Trening i Volvat Sentrum, i Stortingsgaten 30, koster 160,- gangen. Trening i Volvat Majorstuen sine lokaler koster 170,- gangen. (Volvat medlemmer får 20% avslag).

Styrke, stress- og bevegelsesgruppene er spesialtimer for deg som ønsker ekstra oppfølging og mer spesialtilpassede timer. Timen varer i 55 min og går over 10 uker.  Kontakt oss for infomasjon om disse kursene og priser. (Volvat medlemmer får 20% avslag).

 
PÅMELDING TIL GRUPPETRENING:

Send mail til: mensendieck@volvat.no

Ring 23 68 34 80 eller 2368 25 00

SMS til 45 40 08 99

 
Helsedirektoratets anbefalinger - klikk her

Besøk også www.mensendieck.no for mer informasjon

 

Tjenesten tilbys ved

  • Volvat Oslo - Nationaltheatret
  • Volvat Oslo - Majorstuen