Ansiktsløft (facelift)

Volvat utfører ansiktsløft (facelift) i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Fredrikstad. Det er normalt svært kort ventetid for å komme til rådgivende konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi.


facelift

Facelift / ansiktsløft: Tross tyngdekraften – skru klokken 10 år tilbake

Moderne livsstil og stress, i tillegg til årenes løp, kan sette sitt preg på ansiktet. Huden blir mindre elastisk og tyngdekraften trekker den nedover. Poser, hudfolder og rynker blir resultatet. Et ansiktsløft (det samme som facelift) kan ta år av ansiktet ditt og gi deg et yngre utseende.

Ved et ansiktsløft blir løs hud strammet opp og vi foretar en innvendig oppstramming av bindevevet for et mer varig resultat. Ansiktsløftning gir spesielt god effekt på kjeve- og hakepartiet.

Man sier ofte at et ansiktsløft kan skru klokken 5-10 år tilbake. Du må imidlertid være klar over at aldringsprosessen vil fortsette uavhengig av operasjonen. Noen få kan derfor føle behov for et nytt ansiktsløft etter f. eks. 10 års tid. Dette betyr ikke at varigheten av operasjonen er dårlig, men er et resultat av at det er tilkommet nye aldersforandringer med årene som er gått etter den første operasjonen.

 

Her finner du pris på ansiktsløft og annen plastisk kirurgi

Her kan du se en animasjonsvideo som forklarer hvordan et ansiktsløft kan foregå

Tilbakemeldingen fra pasientene som har utført inngrepene er meget gode og spesielt setter pasientene pris på at resultatet av operasjonen ser naturlig ut. Vår høye standard og kompetanse gir deg den tryggheten du trenger dersom du ønsker å få utført et ansiktsløft. Vi setter deg i fokus både før, under og etter operasjonen.

Volvat legger vekt på at pasientene skal få et naturlig resultat "uten å se operert ut".

 

 

Volvat – høyeste kvalitet og fornøyde pasienter

Volvat har vært ensbetydende med høyeste kvalitet siden starten i 1985. Vår lange erfaring og vårt fokus på kvalitet og fornøyde pasienter sikrer deg den beste behandlingen innenfor våre spesialiteter. Vi arbeider med svært gode kvalitetssystemer og kontinuerlige målinger for å forbedre oss.

Hos Volvat møter du plastikkirurger med svært lang erfaring. Kirurgene har til sammen foretatt flere tusen plastikkirurgiske operasjoner og utgjør et sterkt fagmiljø. Vi benytter oss av veldokumenterte, gjennomprøvde metoder og kan vise til svært høy grad av pasienttilfredshet. Våre sykehus holder høy sykehusstandard og har toppmoderne utstyr, og pasientens sikkerhet har alltid høyeste prioritet. Sykehusene har fast ansatt narkoselege. I Volvat er kirurgen alltid tilgjengelig på telefon etter operasjonen.

Plastisk kirurgi ved Volvat

Brystforstørrelse med silikon 

Brystreduksjon 

Brystløft

Fettsuging

Bukplastikk / mageplastikk

Neseoperasjon (neseplastikk)

Tunge øyelokk

Poser under øynene

Pris på plastisk kirurgi

Oversikt over Volvats tilbud innen plastisk kirurgi

Generell informasjon

Det vil bli lagret opplysninger om det gjennomførte inngrep i et elektronisk journalsystem. Det vil også bli tatt bilder før operasjonen. Disse kan du ikke kreve slettet. Vanlige regler for taushetsplikt i helsevesenet gjelder.

 

Her finner du pris på ansiktsløft og annen plastisk kirurgi

 

Ofte stilte spørsmål

Hvem kan opereres?

Som oftest vil facelift først være aktuelt etter man har fylt 40-50 år. 
Våre dedikerte kirurger vurderer alltid det som er best for deg. Iblant kan de komme til den konklusjon at andre operasjoner eller behandlinger vil være bedre alternativer og fraråde deg å ta operasjonen.

Gjøres det ansiktsløft for menn?

Ansiktsløft kan gjøres også hos menn og med gode resultater hos de som egner seg. Imidlertid gjøres inngrepet mer sjeldent hos menn. Underhudsvevet hos menn er hardere og mindre elastisk og arrene etter ansiktsløft blir mer synlig og er vanskeligere å skjule på grunn av tynnere og mindre hårvekst.

En annen faktor som kompliserer ansiktsløft for menn er skjeggveksten. En del av den skjeggbevokste huden vil ved et ansiktsløft fjernes slik at kinnskjegget kan virke unormalt smalt. Videre vil skjeggbevokst hud etter en ansiktsløftning ofte havne bak øret slik at man også blir nødt å barbere dette området.

Vil jeg oppnå gode resultater etter et ansiktsløft?

Det er stor forskjell på hvor godt man egner seg for et ansiktsløft. Pasienter som er overvektige med ”rundt ansikt” og mye underhudsfett er de som egner seg dårligst. De beste kandidatene er pasienter som er tynne i ansiktet og har mye løs hud i ansikt og på hals. Hos disse pasientene oppnår man oftest svært gode resultater med en markert forbedring av utseendet.

Vil jeg se unaturlig ut etter et ansiktsløft?

Mange av pasientene som kommer til konsultasjon er redd for at operasjonen skal medføre at de blir for stramme og glatte og får et unaturlig utseende. Pasienter som er redd for å bli unaturlig stram kan trøstes med at risikoen for dette etter et ansiktsløft er tilnærmet lik null.

Enkelte pasienter har nok syntes at de ser for stramme ut de første ukene, men vi har enda til gode å oppleve en eneste pasient som ved kontroll etter noen måneder har klaget over at huden ble for stram og glatt.

Årsaken til at noen pasienter bare blir middels fornøyd med sin ansiktsløftning er som regel at de opplever at huden ikke ble stram nok. Etter noen uker eller måneder opplever enkelte at huden som den første tiden var helt stram og glatt nå har blitt litt løsere igjen og de lurer på om det er strammet for lite. Svaret på dette er at huden har såkalte viskoelastiske egenskaper og etter noe tid alltid vil sige litt tilbake mot sin opprinnelige posisjon. Dessuten er huden et levende vev og det begrenser hvor mye den kan strekkes ved et kirurgisk inngrep uten at blodforsyningen blir skadelidende. Før huden blir like løs som den var før ansiktsløftningen går det imidlertid som regel 10-15 år, hvorfor det populært sies at dette er "ansiktsløftningens varighet".

Vil mitt utseende bli forandret etter et ansiktsløft?

Slik vi utfører operasjonen tilstreber vi at du skal få et naturlig utseende. Det skal ikke vises at du er operert. Du skal se friskere, mer opplagt og noe yngre ut.

Gir ansiktsløft grunnlag for sykemelding?

Nesten alle ansiktsløft gjøres på ren kosmetisk indikasjon og gir således ikke grunnlag for sykemelding.

Kan jeg kombinere ansiktsløft med andre operasjoner?

Den vanligste kombinasjonen er at man gjør en fettsuging av området under haken samtidig med et løft. Ansiktsløft kan kombineres med øvre- og/eller nedre øyelokksplastikk og eventuell laser rundt munnen. Imidlertid anbefaler vi i de fleste tilfeller at vi gjør ansiktsløft og øyelokksoperasjoner /laser i 2 separate operasjoner.

Et ansiktsløft gir ingen forandring av selve hudkvaliteten (porer, pigmentflekker) og vi anbefaler derfor å bruke klinikkens hudforbedringsprogram for å gjenopprette et vakkert ansikt med glød. Ta kontakt med oss og finn ut hva som passer for deg. Volvat tilbyr uforpliktende konsultasjon med plastikkirurg eller kosmetisk sykepleier.

Får jeg synlig arr etter operasjonen?

Ethvert kirurgisk inngrep vil etterlate seg arr. Hvordan arrene blir seende ut til slutt er avhengig av pasientens groforhold og hudkvalitet, pasientens alder og ikke minst hvor stor stramming det blir i sårene. Som ved de fleste andre operasjoner vil noen pasienter danne pene tynne arr, mens andre danner bredere og tykkere arr. Nye og ferske arr er alltid røde, men vil gradvis blekne i løpet av det første året.

 

 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

 

 

Her kan du lese mer om plastisk kirurgi ved Volvat

Her finner du en presentasjon av våre plastikkirurger!

 

Tjenesten tilbys ved

  • Volvat Oslo - Majorstuen
  • Volvat Fredrikstad
  • Volvat Bergen - Avd. Ulriksdal

Priser

Klikk her for å se en prisoversikt for plastisk kirugi ved Volvat

VIKTIG: alle priser i denne oversikten er fra-priser.