Før ansiktsløft

Det er viktig at du følger klinikkens råd og pålegg før et ansiktsløft. Dette for å kunne oppnå best mulig resultat og for å redusere risikoen for uønskede komplikasjoner og bivirkninger.


Forundersøkelse

Ved en konsultasjon og forundersøkelse vil du møte plastikkirurgen som skal gjennomføre inngrepet. Ansiktets anatomi, fysionomi, graden av hudfolder og hudens elastisitet vil bli vurdert. På bakgrunn av disse forutsetningene og pasientens ønsker blir man enige om hvilken behandling som skal gjøres. Enkelte ganger vil den behandlingen du ønsker ikke være hensiktsmessig og du vil da ikke bli operert.

 

Blodtynnende medikamenter

Det er viktig at man slutter med medisiner som virker blodfortynnede før et ansiktsløft. Dette gjelder spesielt preparater som inneholder acetylsalicylsyre (Albyl-E, Dispril, Magnyl)) som ikke skal tas de siste 2 ukene før operasjonen. Også såkalte antiflogistika eller betennelsesdempende preparater (Ibux, Voltaren, Naprosyn o.l) virker noe blodfortynnende og bør ikke tas den siste uken før operasjonen. Dersom du er i tvil om dette lar seg gjøre, anbefaler vi deg å kontakte den legen som har forordnet disse medisinene. For Marevan vil det bli gjort individuelle avtaler. Vær oppmerksom på at enkelte vitaminer (E-vitaminer og Selen) tynner også blodet og bør sløyfes de siste ukene før operasjonen. Også Omega 3, naturlegemidler og helsekostprodukter kan gi økt blødningstendens. Normalt behøver en ikke slutte med p-piller før operasjonen, men dette må i det enkelte tilfelle diskuteres med kirurgen.

Røyking

Pasienter som røyker bør slutte med dette senest 2 uker før operasjonen. Etter operasjonen må man være totalt avholdende fra røyking i minst 2 uker. Nikotinet kniper sammen de små blodårene og kulloskomponenten hemmer blodets transportevne av oksygen. Dette kan føre til at surstofftilførselen til vevet blir utilstrekkelig som igjen kan medføre sårdannelser og stygge arr.

Faste

På grunn av narkosen må du være fastende i minst 6 timer før operasjonen (dvs. ikke spise, drikke, røyke, tygge tyggegummi). Sminke, neglelakk skal ikke brukes på operasjonsdagen. Smykker og ringer lar du være hjemme.

Dusj

Når du har bestemt deg for operasjonen, får du en resept på en bakteriedrepende såpe (Hibiscrub) og smertestillende tabletter (vanligvis Paralgin Forte og Voltaren). Kvelden før og samme morgen som du skal opereres skal du vaske hele kroppen inkl. håret med Hibiscrub såpe. For menn anbefales det barbering. Etter vask med Hibiscrub skal du ta på deg rene klær. Smertestillende tabletter brukes etter operasjonen.

Gå tilbake til hovedsiden for ansiktsløft her

 

Her finner du pris på ansiktsløft og annen plastisk kirurgi

 

Her finner du pris på plastisk kirurgi

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

 

 

 

Plastisk kirurgi ved Volvat

Brystforstørrelse med silikon 

Brystreduksjon 

Brystløft

Fettsuging

Bukplastikk / mageplastikk

Neseoperasjon (neseplastikk)

Tunge øyelokk

Poser under øynene

Pris på plastisk kirurgi

Oversikt over Volvats tilbud innen plastisk kirurgi