Bukplastikk / mageplastikk

Hvis du har overskuddshud på magen etter vektnedgang, overvektskirurgi, fødsler osv., kan bukplastikk gjenopprette magen slik den var ved å fjerne overskuddet av hud.


Frank Steinbach, spesialist i plastikkirurgiVolvat tilbyr bukplastikk (mageplastikk) i Oslo, Bergen, Fredrikstad, Tromsø og Trondheim.

Det er kort ventetid for å komme til konsultasjon hos spesialist i plastikkirurgi.

 

Bukplastikk fjerner overflødig hud

Mange ønsker seg en flat og fast mage. Med alderen mister huden langsomt elastisitet, dette gjelder også huden på magen. Både menn og kvinner kan etter et vekttap oppleve at huden henger på hele eller nedre del av magen. Kvinner er særlig utsatt i forbindelse med graviditet, hvor både huden og bukmusklene kan miste noe elastisitet. Disse forandringene kan korrigeres ved en bukplastikk, hvor overflødig hud og eventuelle fettansamlinger fjernes samt at bukmuskulaturen strammes.

Dersom pasienter har normal elastisk hud, men bare for mye fett i mageregionen vil det som regel være tilstrekkelig med fettsuging (liposuction).

 

Her finner du pris på bukplastikk

 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Bukplastikk i Oslo / Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Bukplastikk i Oslo / Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bukplastikk i Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Bukplastikk i Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Bukplastikk i Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Bukplastikk i Trondheim (Volvat Stokkan):  tlf. 73 87 39 00

 

 

Her kan du lese mer om plastisk kirurgi ved Volvat

 

Tre ulike operasjonsteknikker

  1. Mini (liten) bukplastikk: Dersom det bare er løs hud under navlen, kan det være tilstrekkelig å utføre en mini-bukplastikk. Operasjonsnittet (bikini-snitt) er noe kortere enn ved en fullbukplastikk og vanligvis er det ikke behov for å løse ut navlen. Man kan kombinere fettsuging med en mini-bukplastikk. Huden over navlen vil da ikke bli strammet opp.
  2. Full bukplastikk: Dersom det foreligger overflødig hud både under og ovenfor navlen, er det behov for å løse ut navlen samt huden opp til ribbebuen for å kunne stramme opp magen. Operasjonssnittet (bikini-snitt) er vanligvis noe lengre enn ved en mini-bukplastikk. Ofte kombinerer man fettsuging med en full-bukplastikk. Denne operasjon er mer omfattende.
  3. Full bukplastikk med invertert T-snitt: Dersom det er mye hudoverskudd (f.eks. etter kraftig slanking eller etter en slankeoperasjon - postbariatrisk) både i horisontal retning og i circumferensen av kroppen kan det være nødvendig å benytte full-bukplastikk med invertert T-snitt (også kalt "Fleur de lis"). Snittet legges da fra en hoftekam til den andre (langt bikini-snitt) samt fra symphysen oppover til brystbenet for å stramme opp huden i begge retninger. Operasjonen kan kombineres med fettsuging. Inngrepet er omfattende.

 

Animasjon som viser hvordan en full bukplastikk kan foregå

Animasjonen er kun ment som en veiledning. Selve operasjonen og resultatet kan være annerledes enn det som vises i videoen. Under konsultasjonen vil kirurgen forklare inngrepet for deg ut ifra din kropps forutsetninger og gi deg et realistisk inntrykk av hva som kan oppnås.

 

Animasjon som viser hvordan en liten bukplastikk kan foregå

Animasjonen er kun ment som en veiledning. Selve operasjonen og resultatet kan være annerledes enn det som vises i videoen. Under konsultasjonen vil kirurgen forklare inngrepet for deg ut ifra din kropps forutsetninger og gi deg et realistisk inntrykk av hva som kan oppnås.

 

 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

 

 

Forundersøkelse

Ved en konsultasjon og forundersøkelse vil du møte plastikkirurgen som skal gjennomføre inngrepet. Graden av fettansamling, hudoverskudd, hudens kvalitet, elastisitet og magemuskelen blir vurdert. På bakgrunn av disse forutsetningene og pasientens ønsker blir man enige om hvilken behandling som skal gjøres. Enkelte ganger vil den behandlingen du ønsker ikke være hensiktsmessig og du vil da ikke bli operert.

Før operasjonen

Når du har bestemt deg for operasjonen får du en resept på en bakteriedrepende såpe (Hibiscrub) og smertestillende tabletter (vanligvis Paralgin Forte og Voltaren). Kvelden før og samme morgen som du skal opereres skal du vaske hele kroppen med Hibiscrub såpe. Det anbefales barbering nedentil. Etter Hibiscrubvask skal du ta rene klær på deg. Smertestillende tabletter brukes etter operasjonen.
På grunn av narkosen må du være fastende i minst 6 timer før operasjonen (dvs. ikke spise, drikke, røyke, tygge tyggegummi). Sminke, neglelakk skal ikke brukes ved operasjonsdagen. Smykker og ringer lar du være hjemme.

Selve operasjonen

På operasjonsdagen kommer du fastende til avtalt tid. Kirurgen utfører operasjonen ved hjelp av en operasjonssykepleier, mens anestesipersonell sørger for at du får narkose og sover trygt gjennom hele operasjonen. Når du kommer til operasjonsbordet får du en intravenøs kanyle (veneflon) i armen som brukes til å tilføre væske og medisiner som skal gi deg narkosen. Du vil få antibiotika som forebyggende i samband med inngrepet. Når du har sovnet vil kirurgen sette lokalbedøvelse under huden. Lokalbedøvelsen vil gi deg smertelindring ved operasjonen og også de første timene etter operasjonen. Normalt legges det to tynne plastrør (dren) under huden som skal fjerne blod og væske fra sårområdene. Disse festes i nedre delen av buken over symphysen. Drenene fjernes som regel 3-5 dager etter operasjonen. Inngrepet varer omkring 2,5 timer.

Etter operasjonen

De første timene etter operasjonen ligger du på klinikken. Du vil få den smertelindring du trenger. Før avreise fra klinikken får du grundig skriftlig og muntlig informasjon om hvilke råd du bør følge etter operasjonen. Dette er viktig for at det skal være minst mulig risiko for komplikasjoner og for at resultatet skal bli best mulig. På grunn av at du har fått medikamenter under operasjonen kan du ikke reise fra oss alene. Du skal ha en voksen som henter deg på klinikken og som kan være hos deg det første døgnet etter operasjonen. Dersom du har lang reisevei er det overnattingsmuligheter på Volvat. Alternativt anbefales det at du og ditt følge overnatter i nærheten av klinikken i tilfelle det skulle være nødvendig med tilsyn

En bukplastikk og spesielt sammensying av magemuskelen kan gi noe smerter. Du tar smertestillende medisiner etter avtale og behovet for smertestillende medisin vil vanligvis ikke vare i mer enn noen dager. Det første døgnet skal alle ha ro. Mødre med små barn bør ha hjelp de første dagene.

Etter operasjonen vil man kunne føle seg støl. Hevelsen vil også holde seg en periode. Buken vil virke stram og spent like etter operasjonen, dette vil gi seg etter hvert. Man bør unngå tunge løft og unngå store kraftfulle bevegelser de første 5 ukene. Tilhelingen varierer fra pasient til pasient og normaliseringen av behandlingsområdet avhenger av pasientens alder og hudkvalitet. Ujevnheter som kjennes under huden rett etter operasjonen har en tendens til å bli borte med tiden. Massasje av disse områdene fører til raskere normalisering.

Pasienten må bringe med seg et godt støttende magebelte som skal brukes dag og natt de første 5 ukene etter operasjonen. Bandasjen som blir anlagt etter operasjonen er lett komprimerende. Den ytre bandasjen fjernes vanligvis 2-5 dager etter operasjonen ved en kontroll. Samtidig fjernes de begge innlagte drenasjer.
Du kan dusje etter operasjonen, men sørg for at det ikke kommer vann på den ytre bandasjen og operasjonsområdet inntil denne og drenasjen er fjernet. Etter drenfjerning kan du dusje vanlig.

Det sitter en brunfarget tape (Micropore fra 3M) på arret som skiftes på en ny kontroll en uke etter operasjon. For å oppnå penest mulig arr anbefaler vi å fortsette med tapen i 3 måneder etter operasjon. Tapen skiftes hver 7.-10. dag.

Idrettsaktiviteter kan gjenopptas etter 5-8 uker. Pasienter som har kontorarbeid er som regel på arbeid etter 1-2 uker. Har man tyngre fysisk arbeid bør man regne med 2-3 uker. Arrene bør ikke utsettes direkte for sollys eller solarium det første året etter operasjon. Dersom arrene er fint tilhelet anbefales det vanlig bading i sjøen tidligst etter 2-3 uker og i basseng etter 3-4 uker.

Kirurgen din er tilgjengelig 24 timer i døgnet året rundt i forbindelse med operasjon.

 

Mulige komplikasjoner

Som ved alle kirurgiske inngrep er det mulighet for komplikasjoner. Ved å følge de råd vi gir deg før og etter operasjon, reduseres risikoen for at slike komplikasjoner inntreffer. 
Blåflekker i huden er normalt og forsvinner som regel 2 – 4 uker etter behandlingen. Nedsatt følelse i huden er vanlig, men normaliseres som regel etter noen måneder. Forbigående hevelse i det opererte området, men også nedover lårene, er normalt.  

Blødning etter operasjon kan oppstå selv om det er sjelden. Skulle det oppstå betydelig hevelse i buken eller tømmer det seg større mengder med blod via drenasjene kan dette være tegn på blødning. Kirurgen vil da vurdere om det er grunnlag for å åpne såret for å tømme ut blod og stoppe blødningen.

Infeksjoner oppstår sjelden, men kan forekomme. Vi benytter antibiotika før og under operasjonen for at du skal være best mulig beskyttet mot dette. Får du økende smerter, hevelse, rødme i huden og frysninger/feber kan dette være tegn på infeksjon. Ta kontakt så vil kirurgen avgjøre behov for antibiotika og evt. annen behandling.

Andre og mer alvorlige komplikasjoner som blodpropp er svært sjeldne, men kan forkomme. Ved risikofaktorer vurderes det om blodfortynnende medikamenter skal gis for å redusere fare for blodpropp. 

Ved bukplastikk kan man oppnå en stor kosmetisk forbedring av magens fremtoning, men det er viktig å gjøre oppmerksom på, at man ved dette inngrepet pådrar seg et arr som går fra hofteben til hofteben (bikini-snitt). Siden man ved full bukplastikk også lager det nye hullet for navlen vil man også ha et arr som går rundt navlen. Har du arr etter tidligere operasjoner (f. eks keisersnitt), tas det hensyn til dette i planleggingen av mageplastikk.

Hvordan arrene blir seende ut til slutt er avhengig av pasientens groforhold og hudkvalitet. Vi syr med innvendige sting for å minske arrene i huden mest mulig. Som ved de fleste andre operasjoner vil noen pasienter danne pene tynne arr, mens andre danner bredere og tykkere arr. Nye og ferske arr er alltid røde, men vil gradvis blekne i løpet av det første året. Etter en bukplastikk vil arrene alltid bli synlig. For å få et minst mulig synlig arr er det ønskelig at pasienten taper arrene i minst 3 måneder etter operasjonen.  Arret skjules imidlertid under trusen/bikini eller badedrakt og vil ikke synes ved bruk av tøy. I sjeldne tilfeller kan arrene bli brede og godt synlige. Det er ikke alltid mulig å forutsi hvordan arrene blir. En viss anelse får du ved å studere eventuelle tidligere operasjonsarr. 

Hvis det oppstår problemer med blodforsyningen til huden vil en del av huden bli avstøtt (nekrose). Slik avstøtning av en del av huden er uvanlig og det vil sjelden ha betydning på det kosmetiske sluttresultatet. Det kan dog føre til noe lengre tilheling.

Det endelige resultat må ikke bedømmes umiddelbart etter operasjonen. Det tar vanligvis 3-12 måneder før man kan uttale seg om sluttresultatet.

 

Her finner du en presentasjon av våre spesialister i plastikkirurgi i Oslo, Bergen, Fredrikstad, Tromsø og Trondheim

 

Her finner du pris på plastisk kirurgi

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

 

 

Her kan du lese mer om plastisk kirurgi ved Volvat

 

Ta kontakt med Volvat hvis du har overskuddshud på magen etter vektnedgang, slankeoperasjon, fødsler osv. Mageplastikk kan gjenopprette magen slik den var ved å fjerne hudoverskuddet.

 

Plastisk kirurgi ved Volvat

Brystforstørrelse med silikon 

Brystreduksjon 

Brystløft

Fettsuging

Bukplastikk / mageplastikk

Neseoperasjon (neseplastikk)

Tunge øyelokk

Poser under øynene

Pris på plastisk kirurgi

Oversikt over Volvats tilbud innen plastisk kirurgi

Tjenesten tilbys ved

  • Volvat Oslo - Majorstuen
  • Volvat Fredrikstad
  • Volvat Bergen - Avd. Ulriksdal

Priser

Klikk her for å se en prisoversikt for plastisk kirugi ved Volvat

VIKTIG: alle priser i denne oversikten er fra-priser.