Mammografi

Mammografi er en røntgenundersøkelse av brystene som kan påvise forandringer på et tidlig stadium.


Fra 1. mars 2014 har helsemyndighetene innført henvisningsplikt for alle røntgenundersøkelser- også mammografi.

En røntgenhenvisning er gyldig i 1 år, så dersom du vet at du skal til mammografi i løpet av året, kan du få henvisning fra legen din. Det er også mulig å bestille time hos en lege på Volvat. 

Mammografi er en røntgenundersøkelse av brystene som kan påvise forandringer på et tidlig stadium. Vi tilbyr både rutineundersøkelse og en utvidet undersøkelse dersom du har kjent en kul eller andre forandringer. Selve undersøkelsen tar 10 minutter. En erfaren radiograf med teknisk avansert utstyr sikrer en god undersøkelse. Det blir tatt to røntgenbilder av hvert bryst, hvor radiografen plasserer brystet i riktig posisjon mellom to plater. Kompresjonen av brystet varer under 30 sekunder. Kvinner med silikonimplantat kan også ta mammografi.

Rutinemammografi

Statens mammografiscreening tilbyr mammografi til kvinner i alderen 50-69 år hvert 2. år. Dersom du ønsker en undersøkelse utenom dette tidsintervallet tilbyr vi det. Hos oss kan du få utført rutinemammografi etter fylte 40 år og så lenge du måtte ønske. Radiografen som utfører undersøkelsen kontrollerer at bildene har ønsket kvalitet. Resultatet av undersøkelsen får du per post når radiologene har gransket dem.

Klinisk mammografi

Dersom du har kjent en kul eller andre forandringer tilbyr vi en utvidet undersøkelse. Dette innebærer mammografi og ultralyd. Er alt i orden får du svar med en gang. Oppdages det forandringer tas det prøver umiddelbart. Disse prøvene tar det noen dager å få svar på. Svar på hele undersøkelsen blir sendt legen som har henvist deg. 

Her finner du pris på klinisk mammografi

 

Timebestilling på telefon:

Oslo: 22 95 76 27

Hamar: 62 55 35 50

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke har refusjonsavtale.

 

Gå tilbake til forsiden om røntgen og MR