Trang forhud hos voksne


Dersom forhuden er for stram til å kunne bli trukket tilbake over hodet på penis (glans) uten ubehag, kan det være grunn til å operere forhuden. Trang forhud kan gi smerter og problemer med hygiene og vannlating.

Trang forhud i voksen alder skyldes som regel en autoimmun betennelsesprosess. Både forhud og glans blir røde. Det kommer sår på forhuden. Disse gror  og omkretsen på åpningen i forhuden skrumper. Trekker man forhuden tilbake, sprekker den igjen med nye sårdannelser, mer arrvev og enda trangere åpning. Til slutt står man igjen med en ørliten åpning og vansker med å gjøre rent og late vannet.

Hvis forhuden kan trekkes tilbake over penishodet vil problemet ofte kunne løses med en mindre plastikkirurgisk operasjon på forhuden. I andre tilfeller må deler av eller hele forhuden fjernes, en såkalt omskjæring. Omskjæring påvirker ikke fertiliteten eller sex-opplevelsen hos mannen eller partneren.

De mest vanlige komplikasjonene ved omskjæring er blødning og infeksjon. Man kan også få bivirkninger av bedøvelsen. Det kan også skje at det blir tatt for meget eller lite av forhuden. Noen ganger vil ikke forhuden gro skikkelig.

Etter operasjonen er det viktig med grundig renhold. Minst to ganger per dag bør penis legges ned i en liten kopp med vann og en spesiell såpe i fem minutter. Dette må man gjøre i en uke. Stingene forsvinner av seg selv etter ca. 3-4 uker.

Man kan gjenoppta seksuell aktivitet etter ca. 4 uker.

 

Timebestilling konsultasjon hos urolog

Oslo / Majorstuen: tlf 22 95 76 22
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf 55 11 20 00
Fredrikstad: tlf 69 30 23 00
Hamar: tlf 62 55 35 50
Tromsø: tlf 77 66 48 50
Trondheim: tlf 73 87 39 00

 

 

 

Symptomer og sykdommer

 

Behandlinger, undersøkelser og operasjoner

Urologiske operasjoner

 

> Gå til forsiden om urologi