Styrketrening


Hva er styrketrening ?


Styrketrening  er en treningsform som har som mål om å bedre eller vedlikeholde kroppsstyrken vår. Styrketrening drives i dag av ulike grupper mennesker med forskjellige mål og er en treningsform for alle mennesker i alle aldre. 

Hvorfor trene styrke?

Idrettsuttøvere trener styrke for å bedre prestasjon eller forebygge skade og for behandling og opptrening etter skade. Styrketrening benyttes generelt i rehabilitering for at pasienter raskere skal gjenoppbygge normal muskelmasse og styrke etter skade eller sykdom.
Styrketrening benyttes også mer og mer for å forebygge livsstilssykdommer som diabetes type II og hjerte-karsykdom. Det finnes rikelig dokumentasjon på gunstige effekter av styrketrening i forhold til eldres funksjon i dagliglivet som redusert risiko for fall og for å opprettholde et sterkt skjelett.

Styrketrening i gruppe på Volvat ledes av fysioterapeut eller personlig trener. Gruppetreningen skal kunne ivareta alle deltakerne og tilpasse ved individuelle behov. Timen er motiverende med variasjon i øvelser og til musikk. Fokuset i timen er på utholdende styrketrening, dvs. med mange repetisjoner .