Kondisjonstest (VO2-max) og treningsveiledning


Testing av maksimalt oksygenopptak (VO2-maks) 

Maksimalt oksygenopptak er det mest presise målet for den generelle kardiovaskulære formen og er meget viktig for lang levetid og god helse.
 
En O2-test vil avdekke kroppens maksimale evne til å ta opp og forbruke oksygen i prosessen hvor fett og karbohydrater omdannes til energi. Jo mer oksygen kroppen klarer å ta opp, jo høyere blir energiomsetningen. Dette øker den fysiske prestasjonsevnen, men det er også dokumentert at et høyt oksygenopptak kan ha store konsekvenser for helsetilstanden.
 
Forskning ved NTNU viser at kvinner og menn som har lavere kondisjon enn gjennomsnittet for sitt kjønn har henholdsvis 4 og 8 ganger større risiko for hjerte- og karsykdom sammenliknet med de som har et maksimalt oksygenopptak høyere enn gjennomsnittet. Studien viser at kondisjonen er enda viktigere for hjertehelse enn hva man tidligere har trodd. Kondisjonen fungerer faktisk som et kontinuerlig mål for helsetilstanden!
 
Før testen starter vil det bli gjennomført en god oppvarming. Deretter vil du bli kjørt gradvis opp i den høyeste intensiteten du klarer å oppnå. Oksygenopptaket vil bli målt med en maske du puster gjennom. Etter testen vil resultatene bli gått gjennom med testleder.
 
Resultatet vil bli uttrykt i ml. oksygen, pr. kg kroppsvekt, pr. minutt. (ml/kg/min)
 
Vi kan også estimere makspuls på denne testen.
 
Det må ikke trenes hardt de siste to dagene før test.

 

Kontaktperson:

Christine Lundkvist

901 63 209

christine.lundkvist@volvat.no

 

Priser:

Vi har kort ventetid

Bestill time

Tjenesten tilbys ved

  • Volvat Oslo - Majorstuen

Vi har kort ventetid

Bestill time