Er du klar for sola? Husk å finne frem solkremen!

Etter en lang vinter er vi nordboere klar for sol og sommer, og hvert eneste år skjer det samme. Vi kommer tilbake fra ferien brune, men med på kjøpet får vi også skjemmende pigmentflekker.

26.04.2018

Store mengder UV-stråler kan blant annet føre til hudkreft, solforbrenning, pigmentflekker og raskere aldring av huden. Med få grep kan du redusere risikoen betraktelig – nøkkelen er gode produkter som vi vet både forebygger og behandler.

Pass opp for skadelig HEV-lys

Det er ikke bare sollys og UV-stråler som er farlig, men vi har også i det senere blitt klar over at HEV-lys (high energy visible light) og infrarød stråling er skadelig for huden vår.

Bredspektret UV-beskyttelse beskytter f.eks ikke mot HEV-lys, så det er veldig viktig at vi velger solkrem som beskytter oss mot alt dette. Det finnes veldig mange solkremer på markedet som ikke gir denne beskyttelsen, så det gjelder å bruke det som man forskningsmessig vet har effekt!

Volvat anbefaler ZO Skin Health solkremer

Zo Skin Health Oclipse Smart Tone SPF-50Sun Protection Factor (SPF) måler beskyttelse mot UVB-stråling (brent og rød hud). En god solkrem må gi ordentlig beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler.

ZO Skin Health har solkremer med både fysiske og kjemiske filtre. De gir bredspektret beskyttelse mot skadelige, hudaldrende UVA-stråler og brennende UVB-stråler. I tillegg inneholder kremene antioksidanter for å gi deg ekstra beskyttelse mot frie radikaler.

1. Gir bredspekteret beskyttelse
ZO har solkremer som har fysiske og kjemiske filtre som gir bredspektret beskyttelse mot skadelige, hudaldrende UVA-stråler og brennende UVB-stråler.

2. Beskytter huden mot aldring
ZO sine solkremer inneholder fraksjonert melanin som beskytter huden mot den aldrende effekten HEV-lys har på huden. Beskyttelse fra dette lyset er spesielt viktig da vi eksponeres daglig via solen, fluorisende lys, led-lys, smarttelefoner, datamaskiner, nettbrett og mer.

3. Bekjemper frie radikaler
Alle ZO’s solkremer inneholder derfor ZOX12™. Dette er et eksklusivt antioksidant-kompleks som vil bekjempe frie radikaler som oppstår både under og etter soling i 12 timer. Det hjelper også til med å beskytte huden mot de skadelige infrarøde strålene.

ZO® anbefaler også daglig bruk av Daily Power Defense som både forebygger og bekjemper DNA-skader gjennom dagen, samt hjelper huden med å oppdage og reparere skadede celler raskere.

C-Bright er også et kraftig antioksidant-serum som er med på å forebygge aldring og solskader ved å bekjempe frie radikaler, stimulere kollagenproduksjonen og motvirke nydannelse

Få hjelp til å velge riktig kremer

Våre kosmetiske sykepleiere gir deg veiledning og råd om både hvilke kremer som passer deg - og bruken av disse. Du treffer de på alle våre sentre.

Bestill time med kosmetisk sykepleier

Se også anbefalingen fra vår hudlege på God morgen Norge:

Se videoklipp av Volvats hudlege hos TV2s God morgen Norge

Solen er bra for helsen vår i små mengder

Solvett handler ikke om å unngå solen helt, men å begrense mengden UV-stråling du utsetter deg for og spesielt unngå å bli solbrent. Det er også umulig å ikke nevne hudkreft i denne sammenhengen. Man ser dessverre en økning av tilfeller blant yngre mennesker.

Risikoen for solskader i huden er stor om man påfører solkremen for sjelden eller i utilstrekkelig mengde. Solfiltre nøytraliseres på huden etter ca 2 timer, og det er derfor viktig å beskytte seg jevnlig utover dagen. Påfør rikelig. Solstråler blokkeres ikke ved bruk av solkrem, så både skygge og klær er viktig for å beskytte seg i solen. UV-strålene er sterkere i høyfjellet og jo nærmere ekvator du er.

Det er et vanlig problem at man smører seg med for lite mengde solkrem, som gjør at man kan miste beskyttelse fra en solfaktor 50 til solfaktor 10.

Huskeliste:

  • 1ts for ansikt/nakke
  • 1ts for hver arm
  • 2ts for overkropp
  • 2ts for hvert ben

Meldingen er klar:
Bruk alltid nok solkrem med nok solfaktor!

Kan kjøpes på alle Volvat-sentre

ZO Skin Health solkremer er tilgjengelige på alle våre sentere.

Kom innom oss eller få råd og veiledning fra en våre dyktige kosmetiske sykepleiere.

Se senteroversikt eller bestill time på nett.

ZO Skin Health produkter

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.