Velg behandlingssted hos Volvat

Du har rett til å velge behandlingssted - uten ekstra kostnader

Velg Volvat – betal kun egenandel

Forutsetningen er at sykehuset eller klinikken du velger, har inngått avtale med det offentlige innen behandling av din diagnose.  

Volvat Medisinske Senter har avtaler med flere offentlige helseregioner om behandling innen ulike fagområder og diagnoser, og er godkjent av Helfo for behandling innen enkelte fagområder. Under ordningen Velg behandlingssted har du som pasient rett til å velge oss som behandlingssted for nødvendige undersøkelser og behandlinger, og betaler kun egenandel.  

Ved å velge et behandlingssted med en slik avtale, betaler du kun den samme offentlige egenandelen uansett om behandlingen utføres ved et privat sykehus. 

Hvordan går jeg frem for å bli behandlet hos Volvat?

For å bli behandlet under en offentlig avtale, trenger du en henvisning. Dersom du ikke har henvisning, må du ta kontakt med din fastlege. 

Dersom fastlegen din finner indikasjon for å sende deg til videre utredning, kan du be om å bli henvist til Volvat.  

For ytterligere informasjon rundt dine rettigheter som pasient, kan du gå inn på helsenorge.no sine sider om pasientrettigheter. 

Hvor finner jeg informasjon om hvilke diagnoser Volvat har avtale på?

På helsenorge.no kan du søke på behandlingssteder, fagområder og diagnoser, og få svar på hvilke avtaler som til enhver tid er gjeldende. Her vil du også få informasjon om hvilke ventetider som gjelder på hvert behandlingssted for nettopp din diagnose.

Alternativt kan du ringe tlf. 800 41 004, der du kan snakke med en pasientrådgiver dersom du skulle ha behov for individuelle råd for valg av behandlingssted.

For å se hvilke private behandlingssteder du kan velge blant, kan du gå inn på helsenorge.nos oversikt over private behandlingssteder. Her vil du få en oversikt over alle de private behandlingsstedene som har avtale med hver av helseregionene.

Hvem har Volvat avtale med? 

Private behandlingssteder kan inngå avtale med et av de fire regionale helseforetakene for å tilby behandling og undersøkelser på vegne av det offentlige. Ved henvisning til avtalespesialist vil kostnadene for deg som pasient hos oss, være det samme som for tilsvarende ved et offentlig sykehus. 

Helse Midt-Norge 

Volvat Stokkan i Trondheim har offentlig avtale med Helse Midt-Norge innen plastisk kirurgi, ortopedi, karkirurgi og urologi.  

Offentlige avtaler ved Volvat Stokkan i Trondheim:

Plastisk kirurgi 

Ortopedi

Karkirurgi

 • Åreknutebehandling

Urologi

 • Peniskorreksjon: fimose, krumelure, urinrørsstriktur
 • Skrotum: hydrocele, spermatosele
 • Utredning cystoskopi

Helse Sør Øst 

Volvat har inngått offentlig avtale med Helse Sør Øst – Velg behandlingssted innen fagområde hud, nevrologi, urologi, øre/nese/hals, og øye.

Hud - Volvat Majorstuen

 • Svettekjertelbetennelse (økt lokal svettefunksjon)

Nevrologi - Volvat Storo

 • Hodepineutredning – Storo

Urologi – Volvat Fredrikstad og Volvat Storo

 • Urinveissymptomer
 • Trang forhud

Øre Nese Hals - Volvat Fredrikstad og Volvat Storo

 • Skjev neseskillevegg
 • Bihuleoperasjon

Øye – Volvat Orbita i Moss og Oslo

 • Strabisme/skjeling - utredning og evt. operasjon
 • Syn og tåreveier
 • Synsvurdering voksne og barn over 2 år

Kostnader  

Du betaler samme egenandel om du benytter et offentlig eller privat behandlingssted med avtale og godkjenning.

Lurer du på noe?

Du er velkommen til å ta kontakt med oss på ett av våre sentre for nærmere informasjon om Volvats avtaler med det offentlige:

Kontakt kundeservice

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.