Offentlige avtaler

Koloskopi, polypper, tykktarmskreft, mage og tarm, tarmsykdommer, tarmspesialister

Du har rett til å velge behandlingssted - uten ekstra kostnader

Velg Volvat – betal kun egenandel

Volvat Medisinske Senter har offentlige avtaler med flere helseregioner og avtale om behandling innen flere ulike fagområder og diagnoser. Du som pasient har rett til å velge det behandlingsstedet du ønsker å bli behandlet ved.

Forutsetningen er at sykehuset eller klinikken du velger, har inngått avtale med det offentlige innen behandling av din diagnose.

Ved å velge et behandlingssted med avtale, betaler du kun den samme offentlige egenandelen uansett om behandlingen utføres ved et privat sykehus.

Hvordan går jeg frem for å bli behandlet hos Volvat?

For å bli behandlet under en offentlig avtale, trenger du en henvisning. Dersom du ikke har henvisning, må du ta kontakt med din fastlege.

Dersom fastlegen din finner indikasjon for å sende deg til videre utredning, kan du be om å bli henvist til Volvat.

Pasienter som ønsker å komme til oss under ordningen Fritt behandlingsvalg (FBV), må få henvisingen sin rettighetsvurdert før de kan komme til oss. Det vil si at henvisningen må ha vært innom et offentlig sykehus før den kan sendes videre til oss.

For ytterligere informasjon rundt dine rettigheter som pasient, kan du gå inn på helsenorge.nos side om pasientrettigheter.

Hvor finner jeg informasjon om hvilke diagnoser Volvat har avtale på?

På helsenorge.no kan du søke på behandlingssteder, fagområder og diagnoser, og få svar på hvilke avtaler som til en hver tid er gjeldende. Her vil du også få informasjon om hvilke ventetider som gjelder på hvert behandlingssted for nettopp din diagnose.

Alternativt kan du ringe tlf. 800 41 004, der du kan snakke med en pasientrådgiver dersom du skulle ha behov for individuelle råd for valg av behandlingssted.

For å se hvilke private behandlingssteder du kan velge blant, kan du gå inn på helsenorge.nos oversikt over private behandlingssteder. Her vil du få en oversikt over alle de private behandlingsstedene som har avtale med hver av helseregionene.

Informasjon om Volvats avtaler finner du her:

  • Helse Sør-Øst
  • Helse Midt-Norge

Helfo – Fritt behandlingsvalg:

  • Fredrikstad
  • Bergen, Lagunen
  • Oslo, Majorstuen
  • Moss

Søk på "volvat" for å se avtalene på helsenorge.no

Lurer du på noe?

Du er velkommen til å ta kontakt med oss på ett av våre senter, for nærmere informasjon om Volvats avtaler:

Kontakt kundeservice