Plastisk kirurgi

Volvat Plastikkirurgi er det trygge valget enten du vurderer plastisk kirurgi i ansiktet eller på kropp av medisinske eller estetiske årsaker.

Vi tilbyr plastikkirurgi i Oslo, Bergen, Fredrikstad, Stavanger, Trondheim og Tromsø - i tillegg til konsultasjon i Porsgrunn og på Hamar.

Volvat utfører det meste innen kosmetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi med svært dyktige og erfarne plastikkirurger. Vi utfører blant annet:

Kosmetiske behandlinger

I tillegg tilbyr vi en rekke kosmetiske behandlinger, som for eksempel leppeforstørrelse, rynkefjerning med injeksjoner, medisinske hudprogram (kremer) og liknende.

Uforpliktende konsultasjon om plastisk kirurgi

Vi tilbyr uforpliktende konsultasjon hos en av våre spesialister innen plastisk kirurgi. På konsultasjonen vil vi gi deg råd og veiledning i forhold til dine ønsker, og foreslå en behandlingsplan ut ifra dine behov. 

Svært erfarne og anerkjente plastikkirurger

Grunnlaget for en god behandling dannes i kommunikasjon mellom pasient og kirurg. Det er her vi kan få et ordentlig bilde av hva du ønsker, og du kan få avklart spørsmål som du sitter inne med rundt et inngrep eller om plastikkirurgi generelt. Det er ofte svært mange individuelle hensyn å ta før et inngrep, og vi tilpasser og skreddersyr behandlingsopplegg for hver enkelt pasient. På konsultasjonen kan vi sammen finne ut hvilke behandlingsmetoder som kan være aktuelle, og hva som føles riktig for akkurat deg. 

Det er svært viktig for oss å gi deg et realistisk bilde av hva som kan oppnås. Hos Volvat blir du behandlet av noen av landets mest erfarne eksperter på plastisk kirurgi.

Samvittighetsfull bedømming

Det kan forekomme situasjoner der vi ikke føler oss trygge på at et plastikkirurgisk inngrep er i pasientens beste interesse. Da vil vi ikke utføre inngrepet, selv om pasienten insisterer. Vår erfaring tilsier at de fleste pasienter som blir frarådet et inngrep er takknemlige for vår anbefaling og har forståelse for dette og sin situasjon. De aller fleste setter pris på en faglig og samvittighetsfull bedømmelse og anbefaling og ikke lar oss styre av økonomiske motiver.

Plastikkirugiske inngrep

Vi utfører blant annet fettsuging, øyelokksoperasjon og brystforstørrelse med silikon på Volvat.

Plastisk kirurgi er et valg man tar selv, enten det er utfra kosmetiske årsaker eller medisinske. 

Øyelokksproblematikk kommer ofte med alderen, og med alderen kommer folder og rynker til syne. Mange opplever hengende og "løs hud" rundt øynene eller på øvre øyelokk som er plagsomt. Poser under øynene er av kosmetisk karakter, men kan fjernes ved nedre øyelokksplastikk, ofte kombinert med CO2-laserbehandling ved ønske. Hvis huden på øvre øyelokk skygger for synet, kan slik behandling dekkes av det offentlige.

Facelift, øyelokksplastikk som tunge øyelokk og poser under øynene, og annen plastisk kirurgi er effektive inngrep for å redusere løs overskuddshud og alderstegn.

Plastisk kirurgi - ikke et enkelt valg

Valget om å foreta et plastikkirurgi inngrep er en stor og komplisert avgjørelse, og ofte noe man bruker lang tid på å vurdere. For oss er det svært viktig å gi deg et realistisk bilde av hva som kan oppnås med plastikkirurgi. På Volvat blir du behandlet av noen av landets mest erfarne eksperter på plastisk kirurgi, og det er viktig for oss at du føler deg trygg og ivaretatt på våre sykehus under hele prosessen. Etter operasjonen vil du få personlig oppfølging etter behov.

Plastisk kirurgi dekket av staten

Det er mulig å få plastisk kirurgi dekket av det offentlige. Bukplastikk og brystreduksjon er eksempler på plastisk kirurgi som kan bli dekket av det offentlige dersom det foreligger medisinsk indikasjon. Dersom inngrepet er medisinsk begrunnet, betaler du kun egenandel for konsultasjon, operasjon og kontroll. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Dersom operasjonen er kosmetisk begrunnet, må du legge ut for dette selv.

Hva er kosmetisk kirurgi?

Kosmetisk kirurgi er inngrep hvor kosmetiske hensyn er en avgjørende indikasjon for inngrepet. Et kirurgisk inngrep er å anse som et kosmetisk kirurgisk inngrep når det avgjørende hensynet for å utføre inngrepet er av kosmetisk og ikke av medisinsk karakter.

Kan jeg ta medisiner slik jeg pleier?

Medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre, skal ikke benyttes 1 uke før operasjonen. Dette fordi disse medikamentene gjør blodet "tynnere" og således øker risikoen for blødninger under og etter operasjonen. Såkalte antiflogistika, E-vitamin-tabletter, Omega 3, Tran og Multivitaminer virker til en viss grad på samme måte som acetylsalisylsyre og bør helst ikke brukes siste uken før operasjonen. Skulle du av noen anledning behøve smertestillende medikamenter den siste uken før operasjonen vil vi anbefale deg hvilke. Bruk av faste medisiner skal være diskutert og avklart med plastikkirurgen i god tid før operasjonen.

Kan jeg drikke alkohol før plastisk kirurgi?

Alkohol tynner ut blodet og gjør vevet mer lettblødende. Du kan derfor ikke drikke større mengder alkohol den siste uken – de siste 24 timer før operasjonen må du være helt avholdende.

Kan jeg røyke som normalt før og etter plastisk kirurgi?

Røyking hemmer blodsirkulasjonen. Nikotinen gjør at blodkarene trekker seg sammen. Dessuten inneholder røyk kullos (karbonmonoksid) som blokkerer transporten av surstoff (oksygen) via de røde blodlegemene. Til vanlig har kroppens ulike organer (inklusive huden) en betydelig reserve-kapasitet av blodsirkulasjon. Etter en operasjon trenger imidlertid vevet mye mer surstoff til sårtilhelingen og røyking vil derfor ha en uheldig innvirkning. Ved noen typer plastisk kirurgi hvor mye hud er løsnet og sydd sammen under en viss stramming er blodsirkulasjonen i sårkantene dårlig. Dette gjelder i særdeleshet operasjoner som facelift/ansiktsløft, full bukplastikk, brystløft og brystreduksjon. I forbindelse med slike operasjoner må man derfor helt avstå fra røyking (4 uker før og 4 uker etter operasjonen) til sårene er grodd. Røyking øker dessuten risikoen for blodpropp og luftveiskomplikasjoner og er således ugunstig spesielt ved narkose.

Kan jeg bruke p-piller i tiden før og etter operasjon?

Volvat anbefaler at pasienter som skal opereres i narkose slutter med p-pillene senest 1 uke før og venter til det har gått 4 uker etter operasjonen med å begynne igjen. Spesielt er kombinasjonen av p-piller og røyking ugunstig i forbindelse med plastisk kirurgi.

Hud

Det finnes en rekke metoder som kan brukes for å bedre hudkvaliteten, alt fra hudkremer til behandling med injeksjoner eller fillere – eller laser og plastisk kirurgi. Overflødig hud på magen kan fjernes ved mageplastikk i kombinasjon med fettsuging og muskeloppstramming ved behov eller ønske. Se våre kosmetiske behandlinger.

Overskudd av hud på overarmene strammed med overarmsplastikk. Overskudd av hud på lårene skaper ofte sårhet i hud på grunn av gnisning. Den løse overskuddshuden på innsiden av lårene kan strammes opp ved en lårplastikk.

Før-etter-bilder ved plastisk kirurgi

Volvat kan ikke vise før-etter-bilder på nettsiden; markedsføring av kosmetiske (kirurgiske) inngrep skal, ifølge forskrift om markedsføring av kosmetiske inngrep, ikke inneholde pre- og postoperative bilder (før-og-etter-operasjonen-bilder).

Forbudet innebærer at det for eksempel ikke kan brukes bilder som viser en person før og etter en fettsuging, bukplastikk, brystforstørrelse eller ansiktsløft.

Vi har imidlertid flotte før-etter-bilder på klinikken, så under konsultasjon hos kirurgen kan du få se bilder som viser forventet operasjonsresultat. Dette regnes som hensiktsmessig informasjon i henhold til helsepersonelloven § 10.

Med pre- og postoperative bilder menes bilder av personer som viser deres utseende før og etter et kosmetisk inngrep, og på den måten viser resultatet av et kosmetisk inngrep.

Brystoperasjon

Brystoperasjoner utgjør en viktig del av det plastikkirurgiske tilbudet. De vanligste brystoperasjoner er brystforstørrelse med silikon, brystløft og brystreduserende operasjon.

Brystforstørrelse med silikonproteser

Brystene endrer form, fasthet og konsistens med alderen. Noen kvinner ønsker å korrigere på sin bryststørrelse og kan benytte seg av silikonproteser. 

Brystløft

Noen har bryster de ønsker å stramme opp. Dette kan skyldes hormonelle endringer, resultat av svangerskap og amming, eller komme som følge av endret kroppsvekt. Disse kan behandles med et brystløft.

Brystreduserende operasjon

Store og tunge bryst kan skyldes hormonelle endringer, resultat av svangerskap og amming, eller komme som følge av endret kroppsvekt. Ønsket om brystreduksjon kan være både medisinsk og kosmetisk begrunnet.

Konsultasjon

530,-

Priseksempel fra Bergen, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Tusenvis av operasjoner årlig

Du kan være trygg på at du blir behandlet av noen av landets mest erfarne kirurger når du kommer til oss, som årlig utfører flere tusen plastiske operasjoner.

Det trygge valget

Du blir møtt av profesjonelle og varme kirurger som er opptatt av å bygge tillit gjennom informasjon, veiledning og nøye utredning for at du skal føle deg trygg.

Lang erfaring

I flere tiår har våre plastikkirurger operert over tusenvis av menn og kvinner over hele landet. Våre kirurger vil alltid vurdere det som er best for deg.