Hudlege

En hudlege kan hjelpe deg med de fleste hudproblemer som eksem, fet hud, tørr hud, psoriasis, allergiske sykdommer, blemmesykdommer, kroniske sår, akne/kviser og hudkreft/føflekkreft. Våre erfarne hudleger utreder og behandler både kroniske og mer akutte hudsykdommer.

Volvats hudbehandlere tilbyr også en rekke laserbehandlinger innen f.eks. fjerning av pigmentforandringer, fjerning av små kar i ansikt og på ben.

Våre hudspesialister kan hjelpe med det aller meste innen hudbehandling

Les mer om:

Senile vorter (fettvorter)

Dette er litt vortelignende pigmenterte forandringer som gjerne oppstår etter 40-50-årsalder og kan føles kosmetisk skjemmende. Disse kan skrapes eller fryses bort.

Solskader

Vi tilbyr behandling av solskadet hud (solar keratose), både solskader på kropp og solskader i ansiktet, med:

  • Spesielle reseptbelagte kremer
  • IPL-lysbehandling
  • Laserbehandling
  • Fotodynamisk terapi (PDT)/ lysbehandling med krem

IPL og laserbehandling benyttes også ofte for å fjerne små kar i ansiktet og på ben og for å behandle pigmentforandringer og andre former for solskadet hud. Dette gir vanligvis svært gode resultater.

Godartete pigmentflekker ("leverflekker") kan også eventuelt fryses bort eller blekes med spesielle kremer.

Les mer om:

Elveblest

Er du plaget av elveblest, kan du få behandling hos hudlege uten henvisning. Det er kort ventetid hos Volvats spesialister i hudsykdommer.

Elveblest (urtikaria) kan dukke opp alle steder på huden og kan være akutt eller kronisk.

Det er flere årsaker til at elveblest oppstår. Elveblest finnes både som en allergisk og som en ikke-allergisk variant.

Les mer om elveblest

Helvetesild

Helvetesild kommer av det samme viruset som forårsaker vannkopper (varicella-zoster virus). Det oppleves som et smertefullt utslett.

Det vanligste er at helvetesild oppstyr i brystregionen, men det kan også oppstå andre steder på kroppen.

Helvetesild kalles herpes zoster på fagspråket.

Les mer om helvetesild

Behandling mot hårtap

Volvat tilbyr behandling mot mannlig hårtap (androgent hårtap).

I behandlingen benyttes vekstfaktorer i  pasientens eget blod for å stimulere gjenvekst av hår. Blodplatene separeres gjennom en egen metode og injiseres inn i hodebunnen.

Metoden er sikker og lite smertefull. Vi legger i tillegg litt bedøvelseskrem i forkant. Behandlingen kurerer ikke hårtap, og må derfor gjentas 3-4 ganger pr år.

Behandlingen  er i utgangspunktet beregnet for androgent hårtap hos menn, men kan også brukes hos kvinner med denne diagnosen.

Les mer om behandling mot hårtap

Talgvorter (seboreiske keratoser)

Allerede fra 20-årene kan en få noen eller flere rue vortelignende forandringer til huden som kan likne føflekker. De kan ha forskjellig farge, fra gråhvit til helt mørke/sorte, og de kan vokse, klø og noen ganger også blø hvis en skraper borti. De er helt ufarlige utvekster og utvikler seg aldri til noe ondartet. Hvis de er sjenerende kan de enkelt og raskt fjernes hos hudlege.

Det vanligste er å få talgvorter i godt voksen alder, men vi ser det også i ung alder, aldri hos barn. Årsaken er ukjent. De er ikke smittsomme og skyldes ikke soling eller virus.  Hovedårsak er oftest arv.

Talgvorter sees oftest på overkroppen, men også vanlig langs ansiktsranden og i hodebunnen.

Hos kvinner er det svært vanlig å påvise dem under og mellom brystene.

Det er forskjellige måter å fjerne talgvorter. Hvis hudlegen har påvist at det er talgvorte kan de enten fryse behandles med flytende nitrogen, eller skrapes bort med skarp skje. Det er bare hvis noe usikkerhet at de opereres bort for å sende til vurdering hos patolog.

Hvis en velger å fjerne mange talgvorter med skarp skje så vil det bli flere sårflater i huden. Det er viktig at disse sårflatene er tørre i noen dager, dvs at en ikke får vann på sårflatene. Dette fordi sårene skal gro i fred og at det ikke skal bli infeksjon i disse.

Det kan være lurt å dekke med arrplaster noen uker etter operasjon, enten med tynn Duoderm eller Mepiform, begge kan være på huden en uke av gangen. Det vil gi penere arr i etterkant.

Hudlegene på Volvat rekker å fjerne en god del talgvorter hvis det er planlagt på forhånd.

Det er alltid mulig at vortene kan komme tilbake på samme stedet etter noen år, selv om de stort sett forsvinner for alltid på det stedet de er fjernet.

Talgvorter (seboreiske keratoser) kalles også senile vorter

Hva bør du vite om solbeskyttelse?

Våre hudleger svarer på ofte stilte spørsmål vi får fra kundene våre angående solbeskyttelse og bruk av solkrem.

1. Hvordan vet jeg at produktet jeg bruker er godt nok?

Man er nødt til å stole på leverandør og merke. Det finnes ingen sjekkliste for det.

2. Hvordan vet jeg at jeg har tatt på nok solkrem?

Man skal anvende håndfull mengde med solkrem som skal dekke hele kroppen.

3. Jeg har blitt solbrent, hvor farlig er det?

Jo flere ganger man blir solbrent, jo større fare for å utvikle føflekk-kreft. Dessuten får man også solskadet hud som kan være forløper for en "snill" form for hudkreft.

4. Jeg har fått pigmentforandringer i huden - kan jeg bli kvitt dem igjen?

Melasme er som regel av ukjent årsak men hormoner og sol kan ofte trigge det. Det anses som en kronisk hudforandring som kan residivere, dvs komme tilbake, tross behandling. Hovedbehandlingen er solkrem og eventuelt kremer som kan ta bort eller redusere dannelse av pigment.

5. Hvor ofte/når skal jeg bruke solkrem.

Man bør bruke solkrem annenhver time.

Er du opptatt av god hudpleie og vil vite mer?

Ved våre Cosmedical-avdelinger selger vi kremprodukter av høy kvalitet. Her vil du bli møtt av kunnskapsrike medarbeidere som kan hjelpe deg med å sette sammen gode kremprogram tilpasset din hud. Vi utfører også en rekke kosmetiske behandlinger, blant annet laserbehandlinger, injeksjoner og hårfjerning. Vil du vite mer om våre kosmetiske tjenester finner du god informasjon om behandlinger og tilbud ved ditt senter på www.volvat-cosmedical.no

 

Er dine hudproblemer av kosmetisk art?

Vi tilbyr også kosmetiske behandlinger, med erfarne dermatologer og kosmetiske sykepleiere. 

Konsultasjon hos hudlege

2 430,-

Priseksempel fra Porsgrunn, tilleggskostnader kan påløpe

Time hos
oss

Hvorfor velge hudlege hos Volvat?

Riktig behandling for deg

Vårt brede medisinske utvalg av hudbehandlinger tillater oss å skreddersy behandling til hver enkelt pasient.

Anerkjente leger

Hos oss jobber noen av Norges mest anerkjente hudleger, med spisskompetanse innen estetiske og medisinske behandlinger, laserbehandlinger og hudkirurgi.

Alle hudproblemer

Våre erfarne hudleger utreder og behandler både kroniske og akutte hudsykdommer. Vi hjelper deg dersom du plages med alt fra akne og problemhud, til solskader og fjerning av føflekker.