Stoffskifte

Lege, notater, konsultasjon, volvat

Av og til kan generelt nedsatt allmenntilstand skyldes stoffskiftesykdom. Vår indremedisiner og allmennleger på Volvat Majorstuen med spesialkompetanse på stoffskiftesykdom kan hjelpe deg med utredning og behandling. Vår indremedisiner jobber også på Volvat Fredrikstad.

Symptomer som tretthet, tiltaksløshet, depresjon, konsentrasjonsvansker, vektøkning og frostfølelse kan være tegn på lavt stoffskifte. Opplever du svettetokter, hjertebank, muskelsvakhet, skjelving, vekttap og uro kan dette være symptomer på for høyt stoffskifte.

Lavt stoffskifte skjer ved at skjoldbruskkjertelen produserer for lite av hormonet tyroksin, som gjør at kroppen går på “sparebluss”. I motsatt fall, når kroppen produserer for mye tyroksin, går kroppen på “høygir”. I begge tilfeller kan du føle deg slapp og sliten. 

Disse tilstandene er ofte livslange, og krever langvarig oppfølging med kontroller. Våre dyktige allmennleger med god kompetanse på stoffskiftesykdommer kan hjelpe deg å finne ut om det er stoffskiftet som er årsaken til dine plager, og behandle dette. 

Timebestilling/vurdering:

Oslo Majorstuen (allmenlege/indremedisiner): tlf. 22 95 75 00
Fredrikstad (indremedisiner): tlf. 69 30 23 00