Mammografi

mammografi

Mammografi er en røntgenundersøkelse av brystene. Med denne metoden kan en kreftsvulst oppdages før den blir følbar som kul.


Leveutsiktene etter påvist brystkreft avhenger i stor grad av svulstens størrelse og det er derfor viktig å oppdage denne tidlig.

Etter fylte 40 år bør kvinner ta mammografi en gang i året.  Før denne alderen er brystkreft mindre utbredt og brystkjertlene så tette at svulstene er vanskelig å oppdage.

Kul i brystet eller andre forandringer

Har du kjent en kul eller oppdaget forandringer i brystene, ta kontakt med oss på telefon 22 95 76 27 (Oslo) eller 62 55 35 50 (Hamar) for timebestilling.

Volvat tilbyr mammografi på Hamar og i Oslo.

Tilbudet og åpningstider kan variere noe fra senter til senter.

Henvisning

VIKTIG: På grunn av ny strålevernforskrift må alle kvinner som ønsker mammografiundersøkelse eller benmåling (One Screen), nå ha en røntgenhenvisning til mammografi.

Denne må utstedes av en lege, i forbindelse med konsultasjon og individuell vurdering av behovet for å utføre mammografi.

Derfor må du som ønsker en mammografiundersøkelse bestille en kort konsultasjonstime hos din lege, som kan være fastlegen eller en allmennlege på Volvat.

Vi gjør oppmerksom på at som en følge av denne nye forskriften, kan man ikke lenger bestille time til mammografi på nett. 

Time på bestilles  på telefon:

Oslo: 22 95 76 27
Hamar: 62 55 35 50

 

Bryst- og endokrinkirurgi

Volvat Majorstuen tilbyr konsultasjon hos kirurg med brystkreft og brystsykdommer som spesialfelt. Kirurgene har lang og bred erfaring i faget fra landets største sykehus.

Les mer om brystkirurgi / endokrinkirurgi her!

Les mer om undersøkelse av kul i brystet her

Tjenesten tilbys ved

  • Volvat Hamar
  • Volvat Oslo - Majorstuen