Ofte stilte spørsmål om ansiktsløft

Våre plastikkirurger svarer deg på dine spørsmål om ansiktsløft.

Hvem kan ta ansiktsløft? 

Ansiktsløft er en kirurgisk prosedyre som strammer opp huden og reduserer synlige aldringstegn.  

Som oftest vil en ansiktsløfting være aktuell i 40-50-års alderen når huden begynner å miste elastisiteten, og tyngdekraften begynner å trekke den nedover. 

Våre dedikerte kirurger vurderer alltid det som er best for deg. I enkelte tilfeller vil det være aktuelt å bruke andre behandlingsmetoder enn et ansiktsløft for å oppnå et yngre utseende.  

Hva kan jeg forvente under første konsultasjon hos plastisk kirurg? 

Kirurgen vil bruke tiden på å undersøke og evaluere ansiktet ditt. Det blir foretatt en vurdering av din generelle helse og om du er en god kandidat for et ansiktsløft. Kirurgen vil blant annet gå gjennom målene dine og diskutere hvilke resultater du kan forvente, og eventuelle risikoer.  

Er det forskjell på ansiktsløft for menn og kvinner? 

Det er forskjell på ansiktsstrukturen til menn og kvinner, og prosedyren må derfor også tilpasses utfra ansiktsstrukturen til pasienten.  

Noen foretrekker maskuline trekk, mens andre foretrekker mer feminine trekk, og derfor er det viktig å diskutere forventinger til resultatet med kirurgen før inngrepet for å oppnå ønsket resultat.  

Hvordan foregår inngrepet? 

Inngrepet utføres i narkose. Vår høye standard og kompetanse gir deg den tryggheten du trenger dersom du ønsker å få utført et ansiktsløft. Vi setter deg i fokus både før, under og etter operasjonen. 

Vil jeg oppnå gode resultater etter et ansiktsløft? 

Resultatet er veldig individuelt. Dersom du har svært løs hud i ansikt og på halsen vil du se markante forskjeller etter operasjonen. Ved et ansiktsløft blir løs hud strammet opp og vi foretar en innvendig oppstramming av bindevevet for et mer varig resultat. Det gir en spesielt god effekt på kjeve- og hakepartiet.  

I enkelte tilfeller kan det være aktuelt for ytterligere behandlinger for å oppnå ønsket resultat. Aldringsprosessen vil imidlertid fortsette uavhengig av operasjonen. Derfor kan det være behov for en ny operasjon etter 10 år.  

Når hevelsen og blåmerkene forsvinner kommer du til å kunne se det endelige resultatet. I etterkant er det viktig å ta vare på huden med daglig bruk av solbeskyttelse og opprettholde en sunn livsstil for å forlenge resultatet så lenge som mulig.  

Hva koster ansiktsløft?

Ansiktsløft koster fra 73 800 kr. Se alle våre priser for ansiktsløft

Gir ansiktsløft grunnlag for sykemelding? 

Nesten alle ansiktsløft uføres på ren kosmetisk indikasjon og gir derfor ikke grunnlag for sykemelding. 

Når kan jeg returnere tilbake til arbeid? 

De aller fleste vil være tilbake på jobb 2 uker etter en ansiktsløftning. 

Kan jeg kombinere ansiktsløft med andre operasjoner? 

Den vanligste kombinasjonen er at man utfører fettsuging av området under haken kombinert med et løft. Ansiktsløft kan kombineres med øvre- og/eller nedre øyelokksplastikk og eventuell laser rundt munnen. Vi anbefaler likevel i de fleste tilfeller at vi foretar ansiktsløft og øyelokksoperasjon under to separate operasjoner. 

Et ansiktsløft forandrer ikke selve hudkvaliteten (porer, pigmentflekker). Vi anbefaler derfor å bruke klinikkens hudforbedringsprogram for å opprettholde et vakkert ansikt med glød. Ta kontakt med oss så vi kan tilpasse et program som passer best for deg og din hud. Volvat tilbyr uforpliktende konsultasjon med kirurg eller kosmetisk sykepleier. 

Får jeg synlig arr etter operasjonen? 

Dessverre etterlater hver operasjon arr. Hvor synlige disse arrene bli avhenger av kvaliteten på det kirurgiske håndverket, pasientens alder, hvor på ansiktet arrene blir plassert og hvordan sårene blir sydd igjen. De fleste arrene vil bli mindre synlige med tid. 

Hvor lenge må jeg være på sykehuset?

Totalt er du på klinikken i ca. 3 timer.

Hvor lang tid tar operasjonen?

Operasjonen tar 1-2 timer.

Hvor lenge må jeg vente før jeg kan dra på jobb igjen?

Du bør regne ca. 1 uke før du går tilbake på jobb.

Hvor lang tid tar det før jeg kan trene igjen?

Du kan trene igjen etter 4-6 uker.

Våre plastikkirurger har lang erfaring med ansiktsløft og har siden 1988 utført mer enn 1000 slike operasjoner. Volvat setter deg i sentrum og vi tar godt vare på deg før, under og etter operasjonen. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende konsultasjon.

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.