Både kvinner og menn kan oppleve kuler som er godartede eller ondartede i brystet

Overlege Mariam Löfwander elsker faget sitt. Nå skal hun bruke sin spesialkompetanse innen generell kirurgi, bryst- og endokrinkirurgi også ved Volvat i Fredrikstad, i tillegg til Volvat Majorstuen i Oslo.

10.04.2019

– Her tilbyr vi personlig oppfølging, og man skal føle seg ivaretatt, sier Mariam Löfwander.

Kirurgen fra Oslo har lang erfaring, og utdanning fra Tyskland, England og Norge. Nå skal pasienter i Fredrikstad nyte godt av hennes kompetanse.

– Både kvinner og menn kan oppleve kuler som er godartede eller ondartede i brystet. Flest kvinner. Vi kan hjelpe til med undersøkelser, og vi fjerner godartede kuler med lite smerter og ubehag etterpå, sier Mariam.

Kan ta årskontroll

Hun er opptatt av å tilby hjelp raskt, og av å følge opp tett. Löfwander har lang arbeidserfaring fra noen av de største sykehusene i landet.

– Brystkreftpasienter kan komme til årskontroll hos meg i Oslo eller Fredrikstad. Det er mange vanlige og uvanlige spørsmål man kan få svar på fort. Vi kan hjelpe til med avklare om kulen er harmløs, og vi kan henvise til mammografi, ultralyd og biopsi ved behov, forteller hun.

Löfwander poengterer at hun kan gi deg informasjon rundt behandling av alle slags brystsykdommer, og at mennesker som har vært gjennom brystkreft kan få god veiledning også i tiden etter en operasjon eller behandling.

Brystkreft i familien

– Livet etter en brystkreftoperasjon er vanskelig for mange, og vi tar oss god tid til å følge opp etter et inngrep, sier Mariam.

Hun synes kvinner generelt er flinke til å søke hjelp når de oppdager kuler. Men mange kan ha spørsmål, og de vet kanskje ikke hvor de skal henvende seg.

– Har man brystkreft i familien kan vi sørge for undersøkelse og veiledning. Om man er genbærer kan man komme hit å få råd. Vi kan også henvise til genetiker om man lurer på om man er genbærer, opplyser Mariam.

Ultralyd og celleprøver

Hun jobber også mye med sykdom og plager knyttet til skjoldbruskkjertelen i halsen, og denne ekspertisen blir nå gjort tilgjengelig i Fredrikstad også. Skjoldbruskkjertelen lager hormoner som styrer stoffskiftet i kroppen.

– Dette er et helt nytt, privat tilbud her i Fredrikstad. Det kan være lange ventetider på sykehus, og har man kuler man er usikker på kan nå raskt få sjekket seg hos oss, sier Mariam.

Opplever du en kvelningsfornemmelse eller om du har svelgproblemer så kan Löfwander undersøke, veilede og hjelpe.

– Vi kan tilby ultralyd, vi kan ta celleprøver, og vi sørger for personlig oppfølging hele veien, om det skulle være behov for operasjon, eller om det er andre tiltak som bør gjøres, sier hun.

Fjerner fettkuler og føflekker

Har man en ufarlig fettkul på kroppen er det ukomplisert å operere bort dette. Kanskje føler man selv at kulen er skjemmende, og da er det ingen grunn til å gå rundt med unødig ubehag. Også føflekker kan opereres bort raskt og effektivt.

– Er det behov for å operere bort en føflekk eller en fettkul gjør vi det umiddelbart med lokalbedøvelse. Så kan man dra hjem med det samme, og er ferdig på en times tid, sier Mariam.

Får time raskt

Det er lett å bestille time på nettet, uansett hva det måtte gjelde. Man kan benytte webbooking, eller så kan man selvfølgelig ringe. Bestiller man time møter man et hyggelig og dyktig team som kan hjelpe til med det aller meste.

– En stor fordel er at det går raskt. Man kan få time på dagen, sier Mariam.

Liker å jobbe med mennesker

Hun har jobbet mange år med kirurgi. Årsaken til at dette ble hennes fagfelt er sammensatt.

– Det er en blanding av interesse for det kirurgiske, at jeg liker den mellommenneskelige delen av jobben, og at jeg elsker faget, sier Mariam.

Sammen med operasjonssykepleier Andrea Louise Gunset Hansen tar hun i mot alle som har behov for konsultasjon, hjelp og oppfølging.

– Alle kan få time her, og det er kort vei til en spesialist. Kom som du er. Her har vi pasienter i alle aldre, og det er et trygt sted å komme til, sier Mariam med et smil.

Mariam Løfwander
Bryst- og endokrinkirurg, Mariam Löfwander

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.