Overvektskirurgi – slankeoperasjon

Sterkt overvektige er ofte avhengige av kirurgi for å gå varig ned i vekt. Volvat utfører slankeoperasjon/overvektskirurgi i Oslo, Bergen og Trondheim.


illustrasjonVolvat kan i tillegg også tilby vurderingstime hos kirurg ved våre medisinske sentre i Fredrikstad og på Hamar.

Slankeoperasjon er en effektiv behandling mot overvekt, men forutsetter varig endring av livsstil. For en del sterkt overvektige er kirurgi nødvendig for å gå varig ned i vekt.

Dette er fastslått i forskning hvor man gjennom mange år har sammenlignet grupper av sterkt overvektige pasienter som har gjennomført slankeoperasjon med de som ikke har fått slike operasjoner. Dette ser vi også hos våre pasienter, som ofte har forsøkt ”alt” før de kommer til oss.

 

 

Slankeoperasjon - Volvat er det trygge valget

Er du overvektig og ønsker en samtale for å finne ut om operasjon er det riktige for deg, anbefaler vi en samtale med en av våre rutinerte pasientkoordinatorer. De kan svare deg på alle spørsmål du har!

Volvats team er et av landets mest erfarne. Vi tilbyr slankeoperasjon i Oslo, Bergen og Trondheim!

Oslo: Ring 48 95 18 66
eller send epost til Hanne Berit Kielland:
overvekt.oslo@volvat.no

Bergen: Ring 48 95 34 78
eller send epost til:
overvekt.bergen@volvat.no

Trondheim (Volvat Stokkan): Ring 468 51 004
eller send epost til
overvektsoperasjon-stokkan@volvat.no

 

Pasienters erfaring etter slankeoperasjon ved Volvat

Her er noen uttalelser fra pasienter som har gjennomført slankeoperasjon ved et av Volvats sentere.

"Oppfølgingen fra Ulriksdal har vært FANTASTISK. Jeg kan spørre de ansatte på sykehuset om hva jeg vil, og når jeg vil. Ulriksdal er et veldig lite sykehus med relativt få ansatte. Dette har medført at en ble kjent med de ansatte på en spesiell måte. Min opplevelse som pasient er at de så meg og at de hadde god tid til meg. De kunne sette seg ned å slå av en prat, i stedet for å springe videre til neste pasient."
(Kvinne, Volvat Bergen, avd. Ulriksdal)

"Hvorfor vil jeg anbefale et slikt inngrep hos Volvat? Fordi her fikk jeg klar beskjed om hva inngrepet innebærer, og hva som faktisk krevdes av meg etter operasjonen. Operasjonen i seg selv ga meg nyttige verktøy. Jeg ble raskere mett og tåler dårligere usunn mat. Men det er viktig på lang sikt å lære seg å bruke disse verktøyene godt, gjennom regelmessige måltider, normale porsjoner og et vanlig sunt kosthold. Disse verktøyene har virkelig gitt resultater for meg! Nå opplever jeg vesentlig høyere yteevne både på jobb og i fritid – og ikke minst i samvær med både barn og barnebarn. En god investering! I tillegg var det fantastisk å oppleve å bli møtt av mennesker som tok meg på alvor og lyttet til historien min. Informasjonen jeg fikk hos Volvat var tydelig og forståelig, og jeg fikk aldri følelsen av at man forsøkte å prakke på meg en stor operasjon! Det  tverrfaglige apparatet er alltid innstilt å gi meg svar på de spørsmålene jeg har."
(Kvinne, Volvat Oslo)

"[Vi har] en trygghet i at vi alltid kan kontakte Ulriksdal sykehus og få skikkelige svar på selv de mest banale spørsmål i forbindelse med operasjonen og tiden etterpå. Både kirurgen som foretok operasjonen og sykepleier har ringt flere ganger for å følge opp etter operasjonen. Denne oppfølgingen vet jeg at ikke finnes alle andre steder!"
(Kvinne, Volvat Bergen, avd. Ulriksdal) 

 

Tverrfaglig oppfølging etter slankeoperasjon

En slankeoperasjon bør sees på som hjelp på veien videre, men det er også viktig å legge om livsstilen slik at du unngår å gjenoppta ditt gamle levemønster.

Både før og etter operasjonen tilbyr Volvat ulike eksperter som blant annet ernæringsfysiolog, psykolog, og fysioterapeut.

De skal hjelpe deg å forberede deg til operasjonen og hvordan du kan takle det nye livet etter operasjonen.

 

Les mer om overvektsoperasjon

Du finner mer informasjon, BMI-kalkulator m.m. på våre hjemmesider om slankeoperasjon:

www.overvektskirurgi.no (Oslo/Bergen/Trondheim)

Regn ut din BMI med Volvats kalkulator her!

Les mer om Gastric sleeve her!

Les mer om Gastric bypass her!

 

Fedme

Ved fedme (BMI på over 30) kan man gradvis utvikle symptomer og komplikasjoner i form av andre sykdommer. Eksempler på slike følgesykdommer er type 2-diabetes, høyt blodtrykk, høye kolesterolverdier, visse kreftformer og søvnapné.

 

Slankeoperasjon i Oslo

Kontakt oss på telefon 489 51 866
eller på e-post overvekt.oslo@volvat.no 

Slankeoperasjon i Bergen

Kontakt oss på telefon 489 53 478
eller på e-post overvekt.bergen@volvat.no

Slankeoperasjon i Trondheim (Volvat Stokkan)

Kontakt oss på telefon 73 87 39 00
eller på e-post: overvektsoperasjon-stokkan@volvat.no 

 

VIKTIG: du må ikke sende personsensitive opplysninger via kontaktskjemaer eller epost!

 

Les mer om slankeoperasjon og overvekt på Overvektskirurgi.no

 

Vi har kort ventetid

Bestill time

Tjenesten tilbys ved

  • Volvat Oslo - Majorstuen
  • Volvat Bergen - Avd. Ulriksdal
  • Volvat Stokkan/Trondheim
  • Volvat Hamar
  • Volvat Fredrikstad

Vi har kort ventetid

Bestill time

KONTAKTSKJEMA SLANKEOPERASJON
HUSK: du må ikke sende sensitive personopplysninger elektronisk