Volvat Overvektskirurgi

Slankeoperasjon er den best dokumenterte langvarige løsningen mot sykelig overvekt. 

Overvektskirurgi hos Volvat

Volvat Overvektskirurgi er en anerkjent overvektsklinikk beliggende i Bergen og Trondheim. Våre to team har operert pasienter med sykelig overvekt og fedme i svært mange år.

Vi utfører både gastric sleeve og gastric bypass, de to vanligste formene for slankeoperasjon. Volvats ledende kunnskap og erfaring innen behandling av overvekt gir våre pasienter muligheten til et sunnere, mer aktivt og sosialt liv. Vi tar imot pasienter fra hele landet.

Gratis og uforpliktende rådgivning

På Volvat tilbyr vi gratis rådgiving, samt video- og/eller telefonkonsultasjon for alle i hele Norge. Bestille konsultasjons-time på nett eller ring oss på 468 51 004 for en gratis samtale med spesialsykepleier med spesialkunnskap innen overvektsbehandling og slankeoperasjon. 

For å bli vurdert som kandidat til slankeoperasjon bør du ha en BMI på >30. Du kan regne ut din BMI med vår BMI-kalkulator og finne ut om du oppfyller BMI-kravene for en slankeoperasjon.

Varig vekttap forutsetter endring i livssstil

De som tar kontakt med oss har gjennom mange år forsøkt å gå ned i vekt på egen hånd. Utallige slankekurer har vært prøvd, og da gjerne i kombinasjon med fysisk aktivitet. En slankekur virker gjerne godt i en periode, men etter kuren er ferdig går de aller fleste opp i vekt igjen.

Slankeoperasjon er i dag det sterkeste virkemiddelet vi har for at man skal kunne gå mye ned i vekt, og ikke minst beholde vekttapet. Det er likevel svært viktig å vite at operasjonen alene ikke er nok. Varig vekttap forutsetter varig endring av livsstil.

Slankeoperasjon et viktig hjelpemiddel

Operasjonen fungerer som et veldig godt hjelpemiddel til å endre på vanene. Man må spise sunt og regelmessig, og helst være fysisk aktiv daglig. Dette kan høres enkelt ut, men som vi vet kan det være vanskelig for mange, også etter en slankeoperasjon.

Mat og følelser henger tett sammen, motivasjonen kan komme og gå, og av og til trenger man råd, veiledning og støtte. I Volvat legger vi derfor stor vekt på langvarig oppfølging. Vi tilbyr helt gratis hjelp, så mye som du har behov for i 5 år etter slankeoperasjonen.

Din trygghet ved slankeoperasjon

Mange opplever fedmekirurgi som det siste og mest drastiske tiltaket for å oppnå varig vektreduksjon. Vi møter pasienter som har slitt med overvekt og fedme i mange år, og vi vet at fedmeproblemer er svært komplekse både med tanke på årsak og behandling.

Erfarne team

Vi har erfarne gastrokirurger og et solid og trygt tverrfaglig team. Våre to faste team består av kirurger, sykepleiere, psykologer, ernæringsfysiologer og pasientkoordinatorer som alle har særskilt kompetanse i kirurgi, livsstilsendringer og langvarig oppfølging. Våre team har jobbet sammen i over 10 år, de kjenner hverandre og samarbeider svært godt. Under operasjonen er det alltid to samkjørte og erfarne kirurger som opererer sammen, og før operasjonen vil du bli kjent med behandlerne via samtaler og konsultasjoner.

Eksperter på overvekt

Teamene på Volvat Overvektskirurgi har mange års erfaring med omsorg for personer som gjennomgår overvektskirurgi.

Minimalt invasiv tilnærming

Volvat Overvektskirurgi bruker minimalt invasive teknikker ved at både gastric sleeve og gastric bypass gjennomføres som kikehullsoperasjoner. Denne tilnærmingen gir mindre snitt, mindre smerte, kortere sykehusopphold og raskere restitusjon enn tradisjonell åpen kirurgi. Med utviklingen av kikkhullskirurgi og med vår erfaring, har gastric bypass og gastric sleeve blitt trygge operative inngrep.

Alt under ett tak

I tillegg til overvektskirurgi har Volvat et bredt tilbud av tjenester fra legespesialister, inkludert ernæringsfysiolog, psykolog og fysioterapeut.

Erfarne fedmekirurger

Volvats overvektkirurger utfører mange overveksoperasjoner hvert år.

Hos Volvat er 5 års oppfølging en selvfølge

Våre kirurger gir individuell vurdering av hver pasient, slik at operasjon, behandling og oppfølging blir tilpasset akkurat deg. En slankeoperasjon er et stort inngrep, og vi vet at mange tenker på en slik operasjon i lang tid før man bestemmer seg. Derfor er 5 års oppfølging alltid inkludert i prisen hos oss. Vi er her for deg, når det måtte passe deg og så mye du ønsker, i 5 år etter operasjonen.

Skreddersydd behandlingsløp

Det er viktig å være klar over at kirurgi alene ikke er tilstrekkelig for å oppnå et varig vekttap. Det viktigste er å endre levevaner, noe som blant annet innebærer endret kosthold og økt fysisk aktivitet. Vårt behandlingskonsept bygger derfor på en kombinasjon av kirurgisk behandling, endring i levevaner og langvarig oppfølging. Vi bistår deg gjennom hele prosessen.

Les: Derfor bør du velge Volvat Overvektskirurgi for din slankeoperasjon

Gratis konsultasjon om slankeoperasjon

Bestill en uforpliktende og gratis vurderingstime på nett, eller ring oss på 94000760 i Bergen eller 46851004 i Trondheim for en uformell prat om slankeoperasjon.

I samtalen med oss snakker vi bl.a. sammen om hva en slankeoperasjon innebærer. Vi vil også gi deg gratis rådgivning og hjelp ut i fra din situasjon og motivasjon. Vi svarer på alle spørsmål du har.

Legg igjen navn og nummer for å bli oppringt

Mer om slankeoperasjon

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.