Rynker rundt munnen

På vår kosmetiske avdeling kan vi behandle rynker og linjer på overleppen. Våre hudleger og erfarne kosmetiske sykepleiere hjelper deg med dine ønsker. 

Rynker og linjer på overleppen

Rynker kommer naturlig med årene og er en del av aldringsprosessen. Likevel velger mange å korrigere dette. Hos Volvat utføres rynkebehandling i trygge omgivelser av erfarne hudleger og dermatologiske sykepleiere.

Flere kan oppleve rynker rundt munnen også i ung alder, og det kan være flere årsaker bak dette. Blant annet spiller genetikk en rolle i utvikling av rynker, men ofte har det en sammenheng med livsstil, som for eksempel ved røyking.  

Hvis huden blir eksponert for skadelige UV-stråler fra solen eller solarium uten riktig solbeskyttelse, kan du også oppleve synlige aldringstegn.

Linjer blir mer synlige med alderen 

Med alderen begynner huden å miste elastisiteten som følge av mindre kollagen. Huden bryter ned fukt raskere enn den klarer å produsere, og linjer i huden vil etter hvert bli mer synlige og markerte.  

Våre hudspesialister har lang erfaring med kosmetiske behandlinger med svært gode resultater.  

Restylane er en behandling som skal tilføre volum til området og redusere forekomsten av dype rynker og linjer rundt munnen.  

Behandling 

Behandlingen kan oppleves litt ubehagelig, men du vil få bedøvelse i form av krem eller annen lokalanestesi i form av salve.  

Ofte kan det være nok å gi en fuktbehandling med Restylane (skinbooster) til området rundt munnen, men andre tilfeller må man bygge opp igjen volumtapet eller fylle ut rynkene.

Noen kan få et godt og naturlig resultat etter kun èn behandling – hos andre må man bygge opp resultatet over flere behandlinger. 

Ved overfladiske linjer rundt munnen kan vi oppnå svært gode resultater med Restylane.  

Dersom du har veldig markante linjer rundt munnen som kan minne om arr, kan det være vanskelig å fjerne disse med injeksjoner. Hudlegen vil vurdere hvilken metode for behandling som vil gi de beste resultatene.  

Dersom det ikke er mulig å fjerne linjene med injeksjoner, kan en CO2-laser fungere som et godt alternativ. Det er en svært effektiv behandling mot rynker, men behandlingen vil ha en lenger rekonvalesenstid på omtrent 14-30 dager og rødhet i en lengre periode.  

Resultater  

Resultatet er avhengig av utgangspunktet ditt, og under en konsultasjon med en av våre hudleger vil vi gå gjennom målene dine og hva du kan forvente, og hvilke eventuelle bivirkninger du kan oppleve.  

Vi setter opp en kontroll 14-30 dager etter behandlingen for vurdering av resultatet, og eventuelt behov for påfyll. Det er også viktig å opprettholde resultatet hjemme gjennom riktig hudpleie, og behandler vil derfor anbefale en oppfølgingsplan som er viktig å følge.   

Det er vanlig at du opplever blåmerker eller hevelse i området rundt munnen, men dette vil forsvinne gradvis etter noen dager og kan dekkes over med concealer.  

Resultatene etter behandling vil ofte vare i seks til tolv måneder, og det kan være aktuelt å gjenta behandlingen årlig for å opprettholde resultatet. 

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.