Svangerskaps-diabetes

Svangerskapsdiabetes oppstår når en gravid kvinne får forhøyet blodsukker sent i graviditeten, og må følges opp og behandles så tidlig som mulig. 

Er svangerskapsdiabetes farlig?

Svangerskapsdiabetes må behandles for å unngå alvorlige komplikasjoner hos både mor og barn, slik som svangerskapsforgiftning.

Svangerskapsdiabetes er en midlertidig tilstand, i motsetning til diabetes type 1 og 2.

Etter fødsel vil blodsukkerverdiene gå tilbake til normalt hos kvinner som ikke allerede hadde diabetes før graviditeten.

Hvordan oppdages svangerskapsdiabetes?

De fleste gravide med svangerskapsdiabetes får ikke tydelige symptomer, og tilstanden avdekkes som oftest ved rutinetester som utføres på de som anses for å være i risikogruppen basert på en kartlegging tidlig i svangerskapet.

Glukosebelastning

Diagnosen settes ved å teste glukosebelastningen. Dette betyr å drikke et glass med vann og glukose etter å ha fastet i 8-14 timer. Blodsukkeret måles før og etter for å avgjøre nivået.

Bli undersøkt for svangerskapsdiabetes

Volvat har dyktige allmennleger med kort ventetid.

Bestill time hos allmennlege

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.