Selv om det var helg, stilte Liv Bente hos Volvat Spiren Fertilitetsklinikk opp og sørget for at vi fikk den medisineringen som trengtes.

06.02.2017

Etter tre tidligere prøverørsforsøk, lyktes de hos Volvat Spiren!

Trine Axelberg (36) og Kevin Jensen (39) fra Steinkjer, ønsket seg så sterkt barn at de bare ville ha penger som gave da de giftet seg nyttårsaften 2014. Pengene skulle brukes til prøverørsforsøk (IVF).

– Vi diskuterte dette da vi møttes og kom i gang med den lange prosessen etter ett års tid. Jeg hadde jo to barn fra før, mens Trine ikke hadde barn. Det var et sterkt ønske fra hennes side å få barn. Jeg steriliserte meg i 2005, men det var ingen hindring til tross for at det var gått en tid siden inngrepet. I 2010 startet vi prosessen med prøverørsforsøk hos St. Olavs Hospital i Trondheim, forteller Kevin.

Det tok drøyt et år fra paret ble henvist av fastlege, til de var i gang med IVF-behandling hos det offentlige. Trine hadde problemer med cyster (PCOS) i eggstokkene, noe som gjorde det vanskelig å bli gravid. I tillegg til Kevin sin sterilitet, var dette en årsak til at prøverørsbehandling ble iverksatt.

– Vi hadde tre prøverørsforsøk hos St. Olavs Hospital uten hell. Det var en stor påkjenning, så vi tok en pause etter det. Så gikk det en tid, og jeg så tilfeldigvis en sak i ’Adressa’, da jeg stod i kassakø på butikken. Der var det et bilde av gynekolog Liv Bente Romundstad som jeg hadde møtt en gang før på St. Olavs Hospital. Hun skulle starte Spiren Fertilitetsklinikk kort tid etter.  «Dit skal vi!», sa jeg til Kevin og pekte på avisa. Så kjøpte vi avisa og dro hjem for å finne ut når de skulle starte, forteller Trine.

Med en gang Trine kom hjem sendte hun e-post til Liv Bente, og paret fikk time rett etter at Fertilitetsklinikken åpnet i januar 2015. Trine og Kevin ble veldig godt tatt imot hos Volvat Spiren, de hadde en del ønsker og de ble hørt! Det var viktig for dem.

– Da vi kom til Volvat Spiren fikk vi sagt hvilke forventninger og ønsker vi hadde rundt behandlingen, noe som ble positivt mottatt. Vi føler at vi fikk den behandlingen som passet best for oss og våre fysiske utfordringer i forhold til det å bli gravid. Det var selvsagt ingen garanti der heller, men vi fikk beskjed om at hvis det gjorde oss sikrere og hvis vi hadde «trua», ville de prøve nye medisiner som vi ikke hadde prøvd før, sier Trine.

Trine og Kevin følte med en gang fikk god personlig kontakt hos fertilitetsklinikken. 

– De var så folkelige – hos Spiren Fertilitetsklinikk så de oss fra første stund og vi fikk personlig oppfølging. Deres mål var å hjelpe oss og de brydde seg virkelig, presiserer Trine. 

På andre innsett, ble Trine og Kevin gravide. I dag har de en liten velskapt gutt på 12 uker, deres første og et kjærkomment prøverørsbarn. Da Trine fikk positivt utslag på graviditetstesten, sendte hun sporenstreks en MMS med bilde av smilefjeset på testen til sin gynekolog Liv Bente Romundstad. Det er neppe vanlig prosedyre, men det at vi fikk så utrolig godt forhold til Spiren og Liv Bente, gjorde at vi følte at vi kunne gjøre det.

– Vi hadde bra dialog også i etterkant av behandlingen. Det har vært en personlig oppfølging hele veien fra deres side», sier Trine Axelberg, én av de første pasientene som ble behandlet hos Spiren Fertilitetsklinikk.

Trine sier at hun kunne prate i timevis om Volvat Spiren og om behandlingen hun og Kevin har fått der. De følte at de ble en del av en familie hos fertilitetsklinikken. Den tiden de tar seg og tiden de satte av til paret, beskrives av Trine som verdifull i en for dem veldig sårbar periode. 

En episode Trine gjerne trekker frem, var da de skulle ha et forsøk, og medisineringen startet på en lørdag. «Kevin var tilfeldigvis i Trondheim denne dagen. Da jeg tok kontakt med Liv Bente, sa hun at Kevin ikke måtte reise derfra før hun hadde fått ordnet med medisinene slik at han kunne ta de med seg».

– Selv om det var helg, stilte Liv Bente i Volvat Spiren opp og sørget for at vi fikk den medisineringen som trengtes. Hos det offentlige må som kjent alt skje på ukedager, avslutter Trine.

Mer om Volvat Spiren

Se flere pasienthistorier, eller les mer om fertilitetsklinikken

Lurer du på noe? Vi tar kontakt!

Legg igjen navn og telefonnummer, så tar vi kontakt med deg. Det er helt uforpliktende og du vil kunne spørre oss om det du eventuelt måtte lure på.

Vi kan også bistå med timebestilling for fertilitetssjekk eller en førstegangskonsultasjon.

Hvorfor velge Volvat Spiren?

Norges største fagmiljø

Volvat Spiren har et av landets mest erfarne miljøer innen fertilitetsbehandling. Kompetansen henger tett sammen med forskning, hvor vi er involvert i internasjonale forskningssamarbeid for å bidra til utviklingen innen assistert befruktning. 

Tilgjengelig der du er

Du er velkommen til oss for fertilitetsutredning og assistert befruktning. Vi er tilgjengelige for deg uansett hvor du er, med mulighet for å starte fertilitetsutredning på ditt nærmeste Volvat-senter. 

Ingen kø, ingen ventetid

Vi har korte ventetider og tar imot pasienter fra hele landet. Du slipper å stå i kø og kan komme i gang med behandling så tidlig som mulig.