Laserbehandling av blodkar

Mange opplever at sprengte blodkar og rød hud oppstår - særlig i ansiktet. Det kan komme av ytre påkjenninger som for mye sol, sterk vind eller kulde. En nokså vanlig årsak til rødhet i huden er rosacea - en hudlidelse som rammer rundt 10 % av voksne.  

Uansett hva som er årsaken til sprengte blodkar og rød hud, vil hudpleierne ved Volvat finne den behandlingsmetoden som best passer din hud. Våre dyktige hudleger og kosmetiske sykepleiere har lang erfaring og høy kompetanse innen flere ulike typer av laserbehandlinger. Vår ekspertise bidrar til gode resultater og vi sørger alltid for at du føler deg trygg under behandlingen. 

Hvordan behandles blodkar med laser?  

Mange opplever sprengte blodkar som sjenerende, og ønsker derfor å få de fjernet. Det gjøres ved hjelp av V-beam. V-beam er en skånsom og effektiv laserbehandling av sprengte blodkar og rød hud. Den er ansett som en av de beste innen dette behandlingsfeltet, og som førstevalget innen behandling av rosacea. Det er en pulset fargelaser, og gir ikke misfarginger i huden etter behandling.  

Den er meget effektiv og gir svært gode resultater! Man opplever å bli lett rød eller hoven noen dager etter behandlingen, men dette forsvinner. Avhengig av hvor mye sprengte blodkar man har, må man se an hvor mange behandlinger som trengs, men man må regne med 2-3 behandlinger.   

Laserbehandling av blodkar hos Volvat  

 • Behandlingen tar 15-30 minutter 
 • Nedetid: 1-48 timer 
 • Tilbake på jobb dagen etter 
 • Resultat etter 6-8 uker 

Hvor mange behandlinger trenger man? 

Det er individuelt hvor mange behandlinger man trenger. Det avhenger både av hudtypen til hver enkelt person, og hvor dypt de sprengte blodkarene sitter. På en konsultasjon vil man kunne få et bedre bilde av omfanget.  Avhengig av hvor mye sprengte blodkar man har, må man se an hvor mange behandlinger som trengs, men man må regne med minimum 2-3 behandlinger.   

Hvem passer laserbehandling av blodkar for?  

V-beam har best effekt på lyse hudtyper. Personer med mørkere hud har nemlig økt risiko for pigmentforandringer etter behandling.   

Hva slags resultater kan jeg forvente?  

Rødhet og blodkar er vanligvis enkelt å fjerne. Laserbehandlingen fjerner både fine og grovere blodkar, slik at rødheten forsvinner. Resultatene vil variere fra person til person, men i de aller fleste tilfeller vil denne behandlingen gi gode resultater! Det er ikke før 3-4 uker etter endt behandling at man ser de endelige resultatene.   

Før behandling av blodkar

 • Selvbruningskrem må ikke brukes på det området som skal behandles minimum 4 uker før behandling. 
 • Solkrem kan brukes inntil et par dager før behandling 
 • Soling (også solarium) bør unngås i 4 uker før behandling. 
 • Hudområder som skal behandles må være fri for make up og fuktighetskremer 
 • Det må ikke påsmøres stoffer som kan svi eller irritere huden i en uke før behandling (f.eks A-vitaminsyre) 
 • Dersom man bruker antibiotika eller Marevan, eller har brukt enkelte aknebehandlinger siste 12 mnd, bør man unngå laserbehandling. Andre blodfortynnende medikamenter som Acetylsalisylsyre bør legen informeres om. 

Etter behandling av sprengte blodkar 

 • Solbeskyttelseskrem, minimum faktor 20 må påføres i 6 uker etter behandling 
 • Direkte sollys (også solarium) bør unngås, spesielt uken etter behandlingen. 

Bivirkninger og komplikasjoner

Ved noen behandlinger kan det oppstå en viss hevelse og rødhet i 2-3 dager etter behandlingen. Dersom man får sår, vil disse forsvinne etter noen dager. Lege bør da imidlertid kontaktes. Det kan i sjeldne tilfeller oppstå arr eller økt pigmentering (brune flekker) som oftest er forbigående. 

Husk at det kan være aktuelt å gjenta behandlingen etter en tid. 

Behandlingen kan ikke gis til gravide eller til personer med lysutløst epilepsi. 

Personer som har blitt behandlet med gull kan heller ikke utsettes for denne type behandling.

Få hjelp med behandling av blodkar

Merk at denne behandlingsen ikke tilbys hos Volvat Fredrikstad.

 

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.