Ofte stilte spørsmål om øyelokkoperasjon

Har du spørsmål om øyelokkoperasjon? Se svarene til våre plastikkirurger her.

Hvem passer operasjonen for? 

Mange kan oppleve at de ser både eldre og slitne ut som følge av tunge øyelokk, mens andre mister mye av sidesynetEn øyelokksoperasjon kan være aktuelt ved aldringstegn og gi deg et mer ungdommelig og våkent blikk.  

Det er flere faktorer som påvirker den delikate huden under og over øynene, blant annet genetikk og livsstil. Derfor kan både unge og eldre bli rammet av tunge øyelokk, og det vil ikke være nødvendig med en øyelokksoperasjon i alle tilfeller.  

Alder er ikke en god indikator på hvem som kan opereres da både genetikk og moderne livsstil kan påvirke den delikate huden under og over øyne. Mange føler at huden rundt øyene får dem til å se både slitne og uopplagte ut, mens andre mister mye av sidesynet på grunn av hengende øyelokk. En øyelokksoperasjon kan være løsningen til disse problemene.

Våre kirurger er spesialister innen plastisk kirurgi og har lang erfaring med å utføre øyelokksoperasjoner med svært gode resultater, og kan hjelpe deg med å vurdere hvilke alternativer som passer best for deg under en konsultasjon.  

Påvirkes synet den første tiden etter en øyelokksoperasjon? 

Synet vil ikke bli påvirket av en øyelokksoperasjon. Noen kan være plaget av tørrhet på øynene i en periode etter operasjonen, men dette er forbigående. Noen medisiner kan gi deg litt tåkete syn de første dagene i etterkant, men behovet for dette kan diskuteres med kirurgen.  

Får jeg mindre rynker rundt øynene etter en øyelokksoperasjon? 

En øyelokksoperasjon vil ikke fjerne rynkene rundt øynene, men større hudfolder på de øvre øyelokkene kan glattes ut. Ønsker du å fjerne mindre rynker anbefaler vi laserbehandling eller Botulinumtoksin (Botox) hos en av våre hudspesialister.  

Hvordan blir resultatet? 

Denne operasjonen er svært skånsom og gir synlig og gode resultater. Du vil se yngre og mer opplagt ut etter en øyelokksoperasjon. Resultatet er avhengig av utgangspunktet ditt, og du kan diskutere forventingene dine med kirurgen i forkant av operasjonen. En øyelokksoperasjon vil ikke endre på selve ansiktsstrukturen din.

Du vil se yngre og mer opplagt ut etter en øyelokksoperasjon. Resultatet er tildels avhengig av utgangspunktet dvs. hvordan du så ut før operasjonen. En øyelokksoperasjon vil ikke endre ansiktets karakter. Operasjonen er varig, men aldringsprosessen vil fortsette og noen vil føle behov for en ny operasjon etter 10 år. Dette betyr ikke at varigheten av operasjonen er dårlig, men at man har blitt 10 år eldre.  

Kan jeg kombinere øyelokkoperasjonen med andre operasjoner?

I noen tilfeller kan det være aktuelt å kombinere øyenbrynsløft med panneløft for å oppnå et best mulig resultat. Et øyenbrynsløft kan gjøres samtidig med øyelokksoperasjonen eller på et senere tidspunkt.  

Vil jeg bli hoven?

Det er vanlig at du opplever litt hevelse og mulige fargeforandringer i området rundt øynene, men dette vil forsvinne gradvis.   

Er resultatet permanent?

Operasjonen er varig, men aldringsprosessen vil fortsette og noen vil føle behov for en ny operasjon etter 10 år.  

Volvat er eksperter på plastisk kirurgi

Våre kirurger på Volvat er spesialister innen plastisk kirurgi og har lang erfaring med å utføre øyelokksoperasjoner med svært gode resultater.

Ta det første skrittet mot et mer våkent og ungdommelig blikk ved å bestille en konsultasjonstime hos oss!

Bestill konsultasjon eller les mer om øyelokkoperasjon