Ofte stilte spørsmål om øyelokkoperasjon

Har du spørsmål om øyelokkoperasjon? Se svarene til våre plastikkirurger her.

Hvem passer operasjonen for? 

En øyelokksoperasjon kan være aktuelt ved aldringstegn og for de som opplever at de mister mye av sidesynet.  

Det er flere faktorer som påvirker den delikate huden under og over øynene, blant annet genetikk og livsstil. Derfor kan både unge og eldre bli rammet av tunge øyelokk, og det vil ikke være nødvendig med en øyelokksoperasjon i alle tilfeller.  

Alder er ikke en god indikator på hvem som kan opereres da både genetikk og moderne livsstil kan påvirke den delikate huden under og over øyne. 

Våre kirurger er spesialister innen plastisk kirurgi og har lang erfaring med å utføre øyelokksoperasjoner med svært gode resultater, og kan hjelpe deg med å vurdere hvilke alternativer som passer best for deg under en konsultasjon.  

Påvirkes synet den første tiden etter en øyelokksoperasjon? 

Synet vil ikke bli påvirket av en øyelokksoperasjon. Noen kan være plaget av tørrhet på øynene i en periode etter operasjonen, men dette er forbigående. Noen medisiner kan gi deg litt tåkete syn de første dagene i etterkant, men behovet for dette kan diskuteres med kirurgen.  

Får jeg mindre rynker rundt øynene etter en øyelokksoperasjon? 

En øyelokksoperasjon vil ikke fjerne rynkene rundt øynene, men større hudfolder på de øvre øyelokkene kan glattes ut. Ønsker du å fjerne mindre rynker anbefaler vi laserbehandling eller rynkebehandling hos en av våre hudspesialister.  

Hvordan blir resultatet? 

Denne operasjonen er svært skånsom og gir synlig og gode resultater. Resultatet er avhengig av utgangspunktet ditt, og du kan diskutere forventingene dine med kirurgen i forkant av operasjonen. En øyelokksoperasjon vil ikke endre på selve ansiktsstrukturen din.

Mange vil oppleve "løft" etter en øyelokksoperasjon. Resultatet er tildels avhengig av utgangspunktet dvs. hvordan du så ut før operasjonen. En øyelokksoperasjon vil ikke endre ansiktets karakter.

Operasjonen er varig, men aldringsprosessen vil fortsette og noen vil føle behov for en ny operasjon etter 10 år. Dette betyr ikke at varigheten av operasjonen er dårlig, men at man har blitt 10 år eldre.  

Kan jeg kombinere øyelokkoperasjonen med andre operasjoner?

I noen tilfeller kan det være aktuelt å kombinere øyenbrynsløft med panneløft for å oppnå et best mulig resultat. Et øyenbrynsløft kan gjøres samtidig med øyelokksoperasjonen eller på et senere tidspunkt, ved ønske eller behov. 

Vil jeg bli hoven?

Det er vanlig at du opplever litt hevelse og mulige fargeforandringer i området rundt øynene, men dette vil forsvinne gradvis.   

Er resultatet permanent?

Operasjonen er varig, men aldringsprosessen vil fortsette og noen vil føle behov for en ny operasjon etter 10 år.  

Volvat er eksperter på plastisk kirurgi

Våre kirurger på Volvat er spesialister innen plastisk kirurgi og har lang erfaring med å utføre øyelokksoperasjoner med svært gode resultater.

Bestill konsultasjon eller les mer om øyelokkoperasjon

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.