Platerikt plasma Drammen

Kort informasjon om behandling av sene,- muskel -og leddbåndskader med blodplater.

Fra 2006 og frem til nå har vi ved Volvat behandlet akutte og slitasjeskader i sener muskler og leddbånd med injeksjon av pasientens egne blodplater, PRP = platerikt plasma. Dette fremmer tilheling i vevet og korter ned rehabiliteringsfasen.

Man tapper ca. 50ml av pasientens blod som så sentrifugeres i en sterilbeholder. Prosessen skiller ut blodplatene fra de røde blodlegemer og serum. De 6-7ml med platerikt plasma som gjenstår injiseres i det skadde vevet. Gradvis kan ta trening og økendebelastning gjenopptas.

Behandling av slitasje i hofte kne og ankelledd.

Fra 2007 kom det rapporter om at blodplater også har en gunstig effekt på vanlig slitasje i ledd, artrose. Fra 2011 har vi benyttet denne teknikken hos pasienter som har slitasjeplager, men som ikke skal, vil eller kan opereres. Vel 70% av pasienter med begynnende slitasje har effekt og kan gjenoppta daglige aktiviteter og sport.

Fra 2016 er teknikken raffinert. Vi sentrifugerer nå to ganger og får et mer effektivt sluttprodukt som kalles APS, (proteinløsning fra eget blod). Ca 2.5ml APS injiseres i det slitte leddet etter at det er satt litt lokalbedøvelse.

Prosedyren tar ca. 35 minutter og pasienten kan gå/kjøre direkte hjem etterpå. Full effekt kan forventes etter 6-8 uker. Styrketrening med økende grad av belastning er et viktig tillegg (aktivmedartrose.no).

Ved Volvat har vi nå satt over 3500 injeksjoner med PRP og APS. Utover litt lokal smerte og hevelse har vi ikke registrert alvorlige komplikasjoner.

Noen aktuelle indikasjoner:

  • Slitasjegikt (artrose) i kne-, hofte-, skulder-, ankel- eller albueledd
  • Tennisalbue eller golfalbue
  • Akillessene skader (kroniske og akutte)
  • Leddbåndskader, spesielt under leddbånd i kneet
  • Muskelavrivninger
  • Brudd som gror dårlig
  • Bruskskader

Lær mer om PRP/APS:

Video:

Konsultasjon

2 720,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Platerikt plasma i Drammen tilbys på

Time hos
oss

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.