– Folk forteller meg at jeg ser ut som et helt annerledes menneske

Kjell Gunnar Viste ble operert ved Volvat Ulriksdal etter flere år med ryggsmerter, og opplever i dag en helt ny hverdag etter en vellykket operasjon.

Ved Volvat Ulriksdal har vi spesialister i ortopedi som undersøker, diagnostiserer og utfører moderne ryggkirurgi basert på lang klinisk erfaring og avanserte metoder.

Ved kroniske ryggsmerter som påvirker livskvaliteten betydelig, er det som regel aktuelt med en ryggoperasjon. De fleste opplever lindring av smertene sine etter inngrepet, økt mobiliseringsevne og forbedret livskvalitet.

Møt Kjell Gunnar Viste, som var preget av sterke smerter i ryggen i flere år, og kan nå fortelle om en helt ny hverdag etter en vellykket ryggoperasjon på Volvat Ulriksdal i Bergen.

1. Hvordan var hverdagen før du gjennomgikk ryggoperasjon?

– Hver dag på vei til jobb måtte jeg stoppe opp og ta en pause, fordi jeg ikke fungerte som normalt. Arbeidsplassen som jeg måtte selge, er kun 150 meter unna der jeg bor, og jeg måtte ned 27 trappetrinn før det. Jeg klarte ikke å gå ned den avstanden uten smerter, forteller Viste.

Han beskriver en tung hverdag med store smerter, som gjorde det for krevende å drive en pub.

– Det ansvaret for ni ansatte og en pub er ikke lett, når alt du tenker på er smerter. Og smertene har vart i mange år – derfor måtte en ryggoperasjon til.

2. Hvordan foregikk prosessen i valg av sykehus, og hvorfor valgte du Volvat?

– Jeg har årlig gått til helsesjekk på Volvat for å få hjelp når jeg trenger det. Når det gjelder ryggen har det offentlige visst om dette i fem år, og jeg har vært til konsultasjon ca. hver tredje måned, med stadig utsettelser, forklarer han.

– Etter hvert gikk jeg til Kolibri Forusakutten og fikk beskjed om at jeg måtte gjøre noe med ryggen. Legen sa at jeg hadde en forskyvning og nerver som lå i klem i ryggen. Der ble jeg anbefalt å ta kontakt med Volvat i Bergen «for da får du den beste behandlingen». Og det gjorde jeg – jeg var der 11.november i fjor for en konsultasjon for ryggen. Når jeg kom hjem igjen fortalte fastlegen min at vi skulle gjøre ett til forsøk på å få utført operasjonen i det offentlige, og skrev en henvisning, sier Viste.

– Der fikk jeg beskjed fra overlegen på sykehuset at han ikke ville og ikke kunne operere meg, for det ifølge han var 90 prosent sjanse for at jeg ble sittende i en rullestol etter operasjon. I og med at jeg allerede hadde vært i kontakt med Volvat, ringte jeg direkte til ortopeden Sjur Braaten og ba om å få satt opp en time for en ryggoperasjon, og det fikk jeg.

3. Hvordan er livet i dag etter operasjonen?

– Det er helt annerledes – det er to forskjellige verdener, forteller Viste.

– Det var smertene som var de verste – når du må stoppe opp og sette deg ned for hver 100-150 meter du går, er det ganske tungt. Jeg kunne aldri gå langt uten å stoppe utallige ganger. Det er en betydelig forskjell for hvordan jeg har det i dag.

Viste forteller at han er fornøyd med sitt valg og opplever en forbedret livskvalitet.

– Folk forteller meg at jeg ser ut som et helt annerledes menneske, friskere – og sånn føler jeg meg også. Nå er jeg i knallform igjen!

4. Hvor lenge etter operasjonen merket du en forbedring i ryggen?

– Det var umiddelbart, i dag kan jeg bevege meg normalt. Jeg fikk beskjed fra ryggkirurgen om å ta det litt rolig i starten, så jeg har ennå ikke testet hvor langt jeg kan gå, men jeg merker en betydelig bedring allerede.

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.