Livet etter gastric sleeve

Våre team har lang erfaring med overvektskirurgi og tiden etter operasjon. Vi vil svare på alle dine spørsmål og veilede deg i din nye hverdag. Gjennom tett oppfølging av tusenvis av pasienter over flere år, har vi solid erfaring og kunnskap som vil bidra til at du oppnår dine mål.

Vi er bevisst på kritiske faser og andre utfordringer som er vanlige hos slankeopererte. Vi vet godt at det er utfordrende med en ny livsstil og endrede vaner, og vi vil gjøre alt vi kan for at du skal lykkes.

Erfaringer etter slankeoperasjon

Vi har stor innsikt i hvordan det oppleves å være nyoperert og hvilke utfordringer det er vanlig å støte på når man har gjennomgått en slankeoperasjon.

De første månedene etter en slankeoperasjon vil de fleste gå raskt ned i vekt. Dette virker gjerne veldig motiverende, og mange havner i en lykkerus. Da gjelder det å bruke det første året til å legge gode vaner for kosthold og aktivitet for fremtiden. Innarbeider man gode rutiner fra starten av så blir det mye lettere å holde på vekttapet på sikt. Du vil få tett oppfølging fra Volvat slik at du kommer godt inn i din nye livsstil.

Kroppen endrer seg raskt etter fedmekirurgi, men hodet henger ikke alltid med. Dette kan by på noen utfordringer i hverdagen. Reaksjoner fra omverdenen kan være litt vanskelig å håndtere. De aller fleste opplever å få god støtte, mens andre forteller om misunnelse, personlige spørsmål fra fremmede og kommentarer på godt og vondt. Noen er åpen og forteller om operasjonen, mens andre kun forteller det til sine aller nærmeste. Er du usikker på hva du skal gjøre så kan det være nyttig å diskutere dette med din behandler i Volvat.

En rask vektreduksjon vil ofte føre til reaksjoner både på godt og vondt. Endringer i stemningsleie er vanlig, hvor man veksler mellom glede og tårer. Dette stabiliserer seg når man finner «sitt nye jeg» og får etablert sin nye livsstil, men våre pasienter opplever det som trygt å vite at man kan dele slike erfaringer gjennom den tette oppfølgingen fra Volvat.

Det er ikke bare den som gjennomgår endringen som kan føle på en usikkerhet vedrørende det hurtige vekttapet. Det er ikke uvanlig at pårørende kan bli bekymret for om dette er sunt eller forsvarlig. Da kan du få hjelp fra Volvat til å informere din nærmeste slik at han eller hun kan innta en støttende posisjon fremfor å være til belasting for deg.

Med vektreduksjon kommer også gjerne økt selvtillit. Mange opplever å ha blitt satt i «bås» på grunn av sin fedme. Etter å ha gått ned så mye i vekt som man gjerne gjør etter fedmekirurgi, forteller mange at de får en ny rolle. Vi hører pasienter fortelle at de har fått et helt nytt sosialt liv. Økt selvtillit åpner nye muligheter og det blir lettere å komme seg ut på trening, tur og i sosiale sammenhenger. En lettere kropp utgjør en stor forskjell på hverdagslige ting som å sitte i et flysete, knyte skoene sine, leke med barna, bære tungt på jobben, gå tur i fjellet, få plass i soveposen, bli gravid og mange flere ting våre pasienter forteller om. Flere opplyser at helseplager som diabetes, høyt blodtrykk og søvnapne nærmest forsvinner på et blunk. Andre har stått i fare for å bli uføretrygdet på grunn av muskel og skjelettplager, men er tilnærmet smertefri og i full jobb etter et år.

Lista over positive effekter av vektreduksjon er lang. Samtidig er det ikke uvanlig å kjenne på en skam over å ha tatt operasjonen. En skam over ikke å ha «klart dette selv». Det er trist at så mange kjenner på disse følelsene. Det er sterke mekanismer i kroppen som gjør at det er svært vanskelig, om ikke umulig, for mange å gå ned så mye i vekt på egen hånd, og opprettholde vekttapet etterpå. Alle som er operert vet at en operasjon ikke er noen lettvint løsning. Det krever fokus, hardt arbeid og man må ta de riktige valgene vedrørende mat og aktivitet hver dag. Man må spise sundt og regelmessig både for å unngå å gå opp i vekt, for å få i seg alle næringsstoffer, og unngå plager som dumping og lavt blodsukker. Vi i Volvat hører daglig fra fornøyde pasienter. Folk blir aktive, spreke, og får en mye bedre helse. Den mest brukte setningen vi hører fra pasienter er at «det eneste jeg angrer på er at jeg ikke har gjort dette før».

Livsstilen din må jobbes med kontinuerlig for resten av livet ditt, men gode vaner og rutiner gjør det lettere. Dette er bakgrunnen for at vi inkluderer 5 års oppfølging ved slankeoperasjon hos Volvat. Det viktigste for oss er at du lykkes, og vi vil være der for deg under hele din reise.

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.