Utredning og behandling av hodepine og migrene på Hamar

Behandling av migrene kan gjøres på ulike måter. Hva som passer best for deg, avhenger blant annet av hvor ofte du har anfall, og når du får dem. Vår nevrolog Ola Nordby utreder og behandler din hodepinesykdom.

Ola Nordby - Nevrolog

31.01.2020

Ola Nordby var ferdig spesialist i nevrologi i 1995 og har etter det arbeidet mange år, blant annet i Sykehuset Innlandet.

Nevrologi er en medisinsk spesialitet som tar seg av alle sykdommer i nervesystemet. Ola Nordby har lang erfaring fra jobbing med MS, epilepsi, Parkinson, migrene / hodepine og nevrologiske plager fra nakke / rygg; bevegelsesforstyrrelser- skjelving, muskelstivhet/muskelsvakhet, nedsatt tempo på bevegelser, ustøhet ved gange, smertetilstander i nakke og rygg med utstråling, smerter i føtter og hender med nummenhet, etc.

Hodepine/migrene

International Headache Society (IHS) har utarbeidet kriterier for diagnostisering av alle typer hodepine. Det finnes over 200 ulike hodepinediagnoser i henhold til disse kriteriene (IHS kriterier).

Enhver hodepine som kommer tilbake over tid og på noen måte går ut over ditt daglige liv bør diagnostiseres hos legen. Dersom en eksisterende hodepine plutselig forverres eller endrer seg bør du også oppsøke lege.

Migrene er den aller vanligste hodepinetypen som fører til legebesøk. Likevel anslås det at over halvparten av de som har sykdommen ikke har fått stilt diagnosen hos legen.

Sykdommen varierer i hyppighet og intensitet gjennom livet, samtidig som den varierer fra person til person. Sykdommen medfører mange andre symptomer enn selve hodepinen, eksempelvis irritabilitet, nedstemthet, tretthet, nakkesmerter, craving etter noe å spise, gjesping etc.

Ofte varer et typisk migreneanfall fra fire timer til tre døgn uten medisiner eller med feil behandling. Det karakteriseres av moderate til sterke, dunkende hodesmerter, som oftest forekommer på en side av gangen, sammen med kvalme og brekninger.

Mange vet ikke engang at hodepinen de har er migrene og at de kunne fått bedre behandling.

Behandling av migrene kan gjøres på ulike måter. Hva som passer best for deg, avhenger blant annet av hvor ofte du har anfall, og når du får dem.

Personer som er mye plaget av migrene, eller som har dårlig effekt av ordinære smertestillende medisiner som Paracetamol, Ibux osv, kan forsøke spesialutviklede migrenemedisiner.

Vanligvis anbefales det at du forsøker forebyggende medisiner dersom du har tre eller flere migreneanfall i måneden, særlig dersom anfallene er langvarige og vanskelige å behandle med anfallsmedisiner.

Forberedelse til hodepine-konsultasjon

Når du bestiller time til 1. gangs hodepineutredning må du ta med egenmelding til konsultasjonen:

Ved grundig utfylling av skjemaet vil du få best utbytte av konsultasjonen. Beregn gjerne noen dager på utfyllingen.

Lurer du på om du kan være rammet?

Bestill hodepine-utredning hos vår dyktige nevrolog Ola Nordby, eller les mer om vår nevrologi-tjeneste.

Ola Nordby

Nevrolog

Volvat Hamar

Relaterte tjenester

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.