Hodepine-utredning Hamar

International Headache Society (IHS) har utarbeidet kriterier for diagnostisering av ulike typer hodepine og hodesmerter. Det finnes over 200 ulike migrene- og hodepinediagnoser i henhold til disse kriteriene (IHS kriterier).

Diagnose og utredning av migrene og hodepine

Enhver hodepine eller hodesmerte som kommer tilbake over 3 måneders tid og på noen måte går ut over ditt daglige liv bør diagnostiseres hos legen. Dersom en eksisterende hodepine eller hodesmerte plutselig forverres eller endrer seg bør du også oppsøke lege.

Våre nevrologer tilbyr utredning og behandling av migrene- og hodepinesykdommer. Kort ventetid og uten henvisning.

Forebygge migrene

Migrene er den vanligste hodepinetypen som fører til legebesøk. Likevel anslås det at majoriteten av de som har sykdommen ikke har fått stilt diagnosen hos legen. Mange vet derfor ikke at hodepinen de har er migrene, og at det kan finnes god behandling.

Sykdommen varierer i hyppighet og intensitet gjennom livet, samtidig som den varierer fra person til person. Sykdommen medfører mange andre symptomer enn selve hodepinen, eksempelvis irritabilitet, nedstemthet, tretthet, nakkesmerter, og sultfølelse.

Migreneanfall

Ofte varer et typisk migreneanfall fra timer til døgn uten medisiner eller med feil behandling. Det karakteriseres av dunkende hodesmerter, som oftest fortil (panne/tinning) på en side av gangen, sammen med kvalme, brekninger og lys-/lydskyhet.

Migrene behandling

Behandling av migrene kan gjøres på ulike måter. Hva som passer best for deg, avhenger blant annet av hvor ofte du har anfall, og når du får dem.

Forebyggende migrenemedisin

Personer som er mye plaget av migrene, eller som har dårlig effekt av ordinære smertestillende kan ha glede av forebyggende behandling med blant annet spesialutviklede migrenemedisiner.

Vanligvis anbefales det at du forsøker forebyggende medisiner dersom du har tre eller flere migreneanfall i måneden, særlig dersom anfallene er langvarige og vanskelige å behandle med anfallsmedisiner.

Før du går til legen for utredning av migrene eller hodepine, tenk over:

  • Hvor lenge har jeg hatt migrene el. hodepine?
  • Hvor ofte har jeg hodesmerter?
  • Hva gjør jeg når jeg får hodesmerter?
  • Hvor er det vondt i / på hodet?
  • Opplever jeg andre symptomer enn hodepinene (før, under og etter smertene)?
  • Hvilke medisiner bruker jeg mot migrene / hodepine (hvor mye og hvor ofte)?

Forberedelse til hodepine-konsultasjon

Når du bestiller time til 1. gangs hodepineutredning må du ta med egenmelding til konsultasjonen:

Ved grundig utfylling av skjemaet vil du få best utbytte av konsultasjonen. Beregn gjerne noen dager på utfyllingen.

Hodepine-utredning

4 130,-

Tilleggskostnader kan påløpe

Hodepine-utredning (migrene-behandling) i Hamar tilbys på

Time hos
oss

Hvorfor velge Volvat?

Eksperter på hodepine

Våre dyktige nevrologer utreder og behandler hodepine og hodesmerter – du kan være trygg på at vi finner riktig behandling for deg.

Her for deg

Migrene er den vanligste hodepinetypen som fører til legebesøk, men mange får likevel ikke hjelpen de trenger. Vi tar deg og dine plager på alvor, og hjelper deg med å returnere til en velfungerende hverdag.

Nøye utredning

Det finnes over 200 ulike hodepinediagnoser med egne kriterier. Med lang erfaring og riktig kompetanse kan vi fange opp symptomer etter disse kriteriene og gi riktig diagnose.