Halsbetennelse

Halsbetennelse er en ufarlig men tidvis svært smertefull tilstand med symptomer som hovne mandler, ømt svelg og ofte høy feber

Det hender at halsbetennelse går over av seg selv etter 3-4 dager, men i mange tilfeller kreves det behandling hos lege. I sjeldne, alvorlige tilfeller kan innleggelse være nødvendig dersom pasienten ikke klarer å få i seg tilstrekkelig næring og væske grunnet hovenhet og smerter i halsen og svelget.

Årsaker

Halsbetennelse kan skyldes enten virus eller bakterier, og den vanligste er streptokokker-bakterien. Ofte oppstår halsbetennelser i kjølvannet av en forkjølelse eller i forbindelse med kyssesyken, når immunforsvaret allerede er svekket.

Behandling

Noen sliter med hyppige og tilbakevendende halsbetennelser, og ved tre eller flere tilfeller i året vil legen ofte anbefale deg å operere bort mandlene. Dette gjøres både for å forebygge stadig nye infeksjoner og for å forhindre at det dannes mye arrvev rundt mandlene.

Få hjelp med halsbetennelse

Volvat har dyktige allmennleger, barnelegerøre-nese-hals-spesialister og kirurger med kort ventetid, som kan håndtere ethvert tilfelle av halsbetennelse på en rask, effektiv og profesjonell måte.

Bestill konsultasjon hos allmenn-/barnelege eller ØNH-spesialist

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.