Ørebetennelse

Ørebetennelse er en vanlig, men stort sett ufarlig, infeksjon som i størst grad rammer små barn.

Mellomørebetennelse, som er det medisinske begrepet, kan skyldes både virus og bakterier, men utvikler seg ofte fra et forkjølelsesvirus og forekommer hyppigst i vinterhalvåret.

Symptomer på ørebetennelse

Det vanligste symptomet på ørebetennelse er smerter og trykk i øret som ofte blir verre på kvelds- og nattestid når en ligger flatt i sengen. Det hjelper ofte å bygge opp hodeenden med puter eller lignende, slik at trykket blir mindre.

Andre vanlige symptomer er feber, uro og væske/puss som renner fra øret. Hos små barn som ikke har utviklet språk er ofte det mest tydelige signalet på ørebetennelse at de gråter mer enn vanlig og tar seg til øret regelmessig.

Ørebetennelse hos små barn

Barn under ett år med symptomer på ørebetennelse bør alltid sjekkes av lege, det samme gjelder barn med høy feber og nedsatt allmenntilstand.

Behandling av ørebetennelse

Ved påvist ørebetennelse kan det være aktuelt med antibiotikakur, smertelindring og eventuell lokalbehandling av slimhinnene i nesen for å lette trykket på ørene, for eksempel med nesespray.

Få hjelp med ørebetennelse

Volvat har kompetente allmennleger, barneleger og øre-nese-hals-spesialister (ØNH) med kort ventetid.

Bestill konsultasjon hos allmenn-/barnelege eller ØNH-spesialist

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.