Snakk med en lege om bihulebetennelse

Mistenker du at du eller barnet ditt har bihulebetennelse, men du vet ikke helt hvordan du skal behandle det eller om det faktisk er bihulebetennelse?

Heldigvis så kan du ta kontakt med legene hos Volvat på nettet om du ikke ønsker eller kan dra til de, så lenge pasienten er over 3 år gammel.

Sammen med legen kan du finne ut hva du kan gjøre for behandling og om det faktisk er snakk om bihulebetennelse.

Kr 450 (medlemspris kr 350)

Vil du heller ha en telefon-/videokonsultasjon med legen?

Se Volvat Drop-in på telefon for rask legehjelp alle dager til kl 22, eller avtal tid for legetime på telefon eller video.

Hva er egentlig en bihulebetennelse?

Det kan ofte være vanskelig å vite forskjellen mellom en bihulebetennelse og en forkjølelse, så det er veldig vanlig å vente å se om det går over av seg selv. Mange ganger så er det faktisk tilfellet og man trenger ikke ta kontakt med Volvat.

Men la oss ta en titt på hva en bihulebetennelse er, og prøve å forklare det med enkle ord slik at de aller fleste av oss faktisk forstår forskjellen.

En bihulebetennelse er en betennelse som legger seg i bihulene som finnes i kinnene, bak og mellom øynene og i pannen. Ved en betennelse i disse så vil bihulenne bli betente og hovne, og vil også kunne blokkere åpningene til nesen og svelg slik at slimet ikke kommer ut, som det vanlig ville ha gjort. Dette kan være veldig smertefullt, og det er her du ønsker å finne en behandling.

Om bihulebetennelsen din varer i lengre enn en uke så vil det skyldes en bakteriell infeksjon, og det er viktig at du tar kontakt med oss her på Volvat da for å motta den riktige behandlingen, som oftest om det er en bakteriell infeksjon så vil du måtte motta antibiotika.

Om du skulle oppleve symptomer på bihulebetennelse som varer over 3 måneder så kalles dette kronisk bihulebetennelse, om den varer under 4 uker så kalles det akutt bihulebetennelse.

I noen få, veldig sjeldne hendelser så kan en bihulebetennelse føre til mer alvorlige problemer, så det er derfor veldig viktig og ta kontakt med en gang om du opplever at:

 • Du har stiv nakke
 • Du ser dobbelt
 • Du er hoven rundt øynene
 • Har veldig høy feber
 • Hodepinen er veldig sterk
 • Du er forvirret eller føler deg uvanlig slapp

Men som sagt så er det veldig uvanlig og kun ved sjeldne hendelser at en slik betennelse fører til andre mer alvorlige problemer. Som oftest så forsvinner bihulebetennelsen av seg selv etter noen dager.

De mest vanlige symptomene på en bihulebetennelse:

 • Du får tett nese
 • Feber
 • Det gjør vondt i pannen, overkjeven, tennene, kinnene eller rundt øynene dine
 • Luktesans er begrenset
 • Hodepine som blir verre om du lener deg forover
 • Grønt/gult slim i nesen
 • Du føler deg slapp og sliten
 • Sår hals

Behandling av bihulebetennelse

Som vi allerede har nevnt så er det ikke alltid man trenger behandling for bihulebetennelse, men om symptomene skulle vedvare mer enn en uke eller om du er veldig plaget av symptomene så anbefales det at du tar kontakt med Volvat, enten på telefonen eller på våres online lege alternativ.

Sammen med legene hos Volvat vil du finne fram til den beste behandlingen for deg, det finnes noen forskjellige som man kan bruke for å lindre smerten som kommer fra bihulebetennelser. Om du skulle trenge en form for behandling.

De vanligste behandlingene av bihulebetennelse:

 • Kortisonnesespray – dette er en nesespray som brukes 1-2 ganger daglig

 • Slimhinneavsvellende legemidler – dette kan være tabletter, nesespray og dråper. De vil hjelpe mot tett nese, slik at det vil være lettere å puste. Dette anbefales ikke om du har andre sykdommer som diabetes, hjerteproblemer eller stoffskiftesykdom.

 • Antibiotika – det er ikke alltid antibiotika har noen stor effekt på bihulebetennelse, men vil bli gitt i tilfeller hvor bihulebetennelsen har blitt forårsaket av bakterier

Om legene her på Volvat føler at disse behandlingene ikke er for deg, så vil de prøve å finne en alternativ behandling for deg, for å hjelpe med smerte og annet ubehag som du har som en følge av sykdommen.

Om du tar kontakt med en av legene her på Volvat for barnet ditt, og du ønsker å bruke vår online lege så må barnet ha fylt 3 år for at vi skal kunne hjelpe deg og ditt barn uten at dere må komme inn på kontoret for en legetime.

Vær også oppmerksom på at du kan bli bedt om å komme inn for en fysisk legetime, om en av våre leger mener at det er nødvendig uansett hvor gammel du er. Om du blir bedt om å komme inn på ditt nærmeste kontor for å se legen, så vil denne timen bli satt opp så raskt som mulig for å kunne gi deg behandling og lindre smertene som enten du selv føler eller barnet ditt.

Barn under 3 år

Om du mistenker at barnet ditt har bihulebetennelse og er under 3 år, ring Volvat eller bestill legetime på nett hos en allmennlege så raskt som mulig.

Chat med lege på nett om bihulebetennelse

Vi hjelper deg med å avklare om du eller barnet ditt over 3 år har bihulebetennelse og gir deg den behandlingen du trenger.

Kr 450 (medlemspris kr 350)

Vil du heller ha en telefon-/videokonsultasjon med legen?

Se Volvat Drop-in på telefon for rask legehjelp alle dager til kl 22, eller avtal tid for legetime på telefon eller video.

Åpningstider

Du kan når som helst på døgnet søke hjelp via Volvat Chat. Våre leger svarer deg via chatten i løpet av en time under våre åpningstider.

Mandag-fredag 
08.00-22.00

Lørdag, søndag og helligdager 
10.00-22.00

 

Pris

Konsultasjon på nett
Kr 350 for medlemmer
Kr 450 for ikke-medlemmer

Fornyelse av resept
Kr 0 for medlemmer
Kr 250 for ikke-medlemmer

Våre leger

Alle våre leger har norsk legelisens og jobber ved våre egne sentre.

 

Slik fungerer Volvat Chat

Det er enkelt å gjennomføre en chat-konsultasjon på nett. Det eneste du trenger er din BankID og tilgang til internett.

Beskriv problemet

Først svarer du på spørsmål om dine problemer og symptomer. Det tar bare noen få minutter.

 

Legen tar kontakt på chat

Legen leser gjennom dine svar og tar deretter kontakt, som regel innen 60 minutter.

 

Chat med legen

I chat-samtalen får du medisinsk vurdering, råd og resept ved behov.

 

Mer hjelp

Noen ganger er det behov for å ta prøver, ha oppfølgingstime eller andre fysiske undersøkelser. Da holder vi chatten åpen for deg eller hjelper deg med å bestille time på et av våre sentre.

Les mer om hvordan chat fungerer

 

Få hjelp med vanlige problemer, på chat

Gjennom chat-konsultasjon på nett kan du få hjelp med medisinsk vurdering, råd, og resept ved behov. For eksempel ved hudutslett, urinveisinfeksjon, halsbetennelse og hoste.

Se alle plager vi behandler over chat

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.