Ofte stilte spørsmål om fettsuging

Våre dyktige plastikkirurger svarer på ofte stilte spørsmål om fettsuging.

Hvem kan få fettsuging? 

Fettsuging fjerner fettansamlinger på en effektiv og skånsom måte. Det er ikke mulig med punktslanking av fett, og derfor kan denne prosedyren egne seg for de som ønsker å redusere fett fra et område de ikke kan redusere fett fra gjennom fysisk aktivitet. 

Alle menn og kvinner over 20 år kan bli vurdert for operasjon med forbehold. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner, og normalvektige egner seg best for denne prosedyren for å oppnå et best mulig resultat.  

Fungerer fettsuging som en slankemetode? 

Fettsuging fjerner riktignok fettceller fra området på kroppen som blir behandlet, og dersom pasienten opprettholder kroppsvekten i etterkant av prosedyren vil man oppleve varige resultater. Men fettsuging alene fungerer ikke som en slankemetode, og du vil ikke gå ned mange kilo etter en fettsuging.  

Kan jeg kombinere fettsuging med annen behandling? 

Fettsuging kan kombineres med bukplastikk ved ønske eller behov. Dette kan være aktuelt i tilfeller der man har opplevd kaftig vektnedgang eller en graviditet som har resultert i overskudd av løs hud. Dette er fordi fettsuging kun fjerner fettvev og ikke overliggende hud. Da kan kirurgen kombinere fettsuging med bukplastikk som fjerner både fettansamling og løs hud fra ønsket område.

Hvilke resultater kan jeg forvente etter fettsuging? 

Resultatene etter fettsuging er langvarige og permanente, så lenge man klarer å opprettholde en stabil vekt og en sunn livsstil. Dersom du går litt opp i vekt i etterkant kommer ikke det til å påvirke resultatet, og vekten vil ofte fordele seg jevnt over hele kroppenNye fettceller kommer da til å dannes i hele kroppen, men du vil oppleve mindre fettceller i området som har blitt behandlet 

Resultatene kommer til å bli mer synlige etter at hevelsen fra fettsugingen gir seg, som er vanlig rett etter prosedyren. Ettersom man blir eldre er det naturlig at huden begynner å miste elastisiteten sin, men forbedringen av kroppsfasongen vil fortsatt være relativt permanent. 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo: tlf. 02430
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

Bestill konsultasjon eller les mer om fettsuging

Her for deg

For alle du er glad i

Vi er her for hver enkelt kunde og pasient – i de store øyeblikkene og i de vanskelige. Fysisk og digitalt. 

En halv million pasienter

Hvert år. Vi har kunnskapen, kapasiteten og bredden som skal til for å være nær i alle livets faser – fra det første steget til det siste.

Størst i Norge

Vi har behandlet pasienter i over 35 år, og er et av landets største private sykehus. Du kan være trygg på at vi er her når du trenger oss.