Ofte stilte spørsmål om fettsuging

Våre dyktige plastikkirurger svarer på ofte stilte spørsmål om fettsuging.

Hvem kan få fettsuging? 

Fettsuging fjerner fettansamlinger på en effektiv og skånsom måte. Mange kan slite med å redusere fett fra problemområder gjennom fysisk aktivitet, det er ikke mulig med punktslanking av fett. Derfor kan fettsuging fungere som et godt alternativ.  

Alle menn og kvinner over 20 år kan bli vurdert for operasjon med forbehold. Overvekt øker risikoen for komplikasjoner, og normalvektige egner seg best for denne prosedyren for å oppnå et best mulig resultat.  

Fungerer fettsuging som en slankemetode? 

Fettsuging fjerner riktignok fettceller fra området på kroppen som blir behandlet, og dersom pasienten opprettholder kroppsvekten i etterkant av prosedyren vil man oppleve varige resultater. Men fettsuging alene fungerer ikke som en slankemetode, og du vil ikke gå ned mange kilo etter en fettsuging.  

Kan jeg kombinere fettsuging med annen behandling? 

Mange kan oppleve overflødig og løs hud etter en graviditet eller etter kraftig vektnedgang. I slike tilfeller er ikke fettsuging alene tilstrekkelig for å bli kvitt den løse huden. Da kan kirurgen kombinere fettsuging med bukplastikk som fjerner både fettansamling og løs hud fra ønsket område for best mulig resultat.  

Hvilke resultater kan jeg forvente etter fettsuging? 

Resultatene etter fettsuging er langvarige og permanente, så lenge man klarer å opprettholde en stabil vekt og en sunn livsstil. Dersom du går litt opp i vekt i etterkant kommer ikke det til å påvirke resultatet, og vekten vil ofte fordele seg jevnt over hele kroppenNye fettceller kommer da til å dannes i hele kroppen, men du vil oppleve mindre fettceller i området som har blitt behandlet 

Resultatene kommer til å bli mer synlige etter at hevelsen fra fettsugingen gir seg, som er vanlig rett etter prosedyren. Ettersom man blir eldre er det naturlig at huden begynner å miste elastisiteten sin, men forbedringen av kroppsfasongen vil fortsatt være relativt permanent. 

Timebestilling for konsultasjon hos spesialist i plastisk kirurgi:

Oslo Majorstuen: tlf. 22 95 75 00
Oslo Nationaltheatret: tlf. 23 68 25 00
Bergen: tlf. 55 11 20 00           
Fredrikstad: tlf. 69 30 23 00
Tromsø: tlf. 77 66 48 50
Trondheim:  tlf. 73 87 39 00

Bestill konsultasjon eller les mer om fettsuging